• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Srba i Hrvata prave Bošnjake

Brojni oficiri Oružanih snaga BiH "prekršteni" su zbog potrebe da na tom formacijskom mjestu bude pripadnik drugog naroda, piše "Pres".

 Od Srba i Hrvata prave Bošnjake Izvor: MONDO

List navodi primjer Hrvata koji je u vojnoj evidenciji godinama uredno vođen i na kraju otpušten iz Oružanih snaga kao Bošnjak, te da je nedavno otkriven slučaj sa Pala gdje je Hrvat "prekršten" u Srbina, i to samo zbog toga što je u zajedničku vojsku stupio kao pripadnik nekadašnje Vojske Republike Srpske.

Ova praksa otkrivena je slučajno kada je u prošlogodišnjem talasu otpuštanja profesionalnih vojnika taj podatak došao do parlamentarnog vojnog povjerenika Boška Šiljegovića, a daljom istragom je utvrđeno da to nije izolovan slučaj i da takvih primjera ima na desetine.

Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Staša Košarac rekao je da svaki pripadnik Oružanih snaga ima puno pravo na nacionalno izjašnjavanje, pogotovo što je primjetna tendencija političkih krugova iz Sarajeva koji bi željeli da ukinu svaku vrstu takvog izjašnjavanja.

"Ništa se ne dešava slučajno, pa ni ovakve anomalije. Svako ima pravo da se izjasni kako želi, a to je posebno važno u svijetu stalnih pokušaja određenih krugova u Sarajevu koji bi nacije zamijenili građanima", naveo je Košarac.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE