• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK briše imovinske kartone?!

Podaci o imovinskom stanju političara u BiH, po svemu sudeći, više neće biti dostupni široj javnosti. CIK blokira podatke dok Sud BiH ne riješi spor

 CIK briše imovinske kartone?! Izvor: MONDO

Na internet stranici Centralne izborne komisije (CIK) BiH od danas će privremeno biti blokiran pristup izjavama o imovinskom stanju kandidata i izabranih članova organa vlasti, izjavila je Srni portparol CIK-a Maksida Pirić.

Prema njenim riječima, pristup imovinskim kartonima političara biće blokiran sve dok se Sud BiH ne riješi upravni spor koji će CIK pokrenuti.

"Pravo upravnog spora imamo po osnovu rješenja koje smo dobili od Agencije za zaštitu ličnih podataka o odbijanju kao neosnovane naše žalbe na nalaz Agencije da smo prekršili zakon o zaštiti ličnih podataka, a kojim nam je naloženo da skinemo sa naše veb stranice izjave o imovinskom stanju", objasnila je Pirićeva ističući da obje ove institucije samo rade svoj posao.

Ona je dodala da je rješenjem Agencije za zaštitu ličnih podataka o odbijanju žalbe CIK-u ostavljena mogućnost da pokrene upravni spor pred Sudom BiH.

"Jutros je dat nalog kolegama da pripreme potrebni materijal za pokretanje upravnog spora", rekla je Pirić, ali nije mogla precizirati kada će materijal biti dostavljen Sudu BiH.

Agencija za zaštitu ličnih podataka naložila je CIK-u da sa svoje službene veb stranice skine imovinske kartone uz stav da se njihovim objavljivanjem "krše principi obrade ličnih podataka, a prije svega princip pravičnosti i zakonitosti, te princip mjere i obima podataka neophodnih za ispunjenje određene svrhe".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE