• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LDP poziva DS da formiraju vlast

Predsednik LDP Čedomir Jovanović pozvao je predsednika DS Borisa Tadića da odmah formiraju vlast u beogradskim opštinama u kojima imaju većinu.

 LDP poziva DS da formiraju vlast  Izvor: MONDO

U izjavi dostavljenoj agenciji Beta, Jovanović je uz to lidera SPS pozvao da odluči hoće li "biti deo snaga koji Srbiju vode ka budućnosti ili će nas sa zajedno sa Šešeljem, vraćati u devedesete".

LDP ne pristaje da Beograd bude predat u ruke Šešelju, kazao je Jovanović i dodao da "SPS ne može pre podne da se savetuje u Ševeningenu, a popodne u Briselu".

Naglašavajući da je Beograd prestonica evropske Srbije u kojoj su i počele demokratske promene, Jovanović je dodao "da grad ne može da bude predat u ruke radikalima da bi se podizala cena za druge koalicije". Nabrajajući beogradske opštine u kojima DS i LDP čine većinu - Vračar, Stari Grad, Savski Venac, Palilula, Novi Beograd i Zvezdara, lider LDP je ocenio da će one "biti evropski bastion u Beogradu iz kojih ćemo braniti evropsku budućnost Beograda kao što smo radili i devedesetih".

Povodom odluke Predsedništva SPS da u Beogradu formira koaliciju sa radikalima i nerodnjacima, JOvanović je kazao da je LDP pokazao spremnost da podrži vladu DS sa SPS. On je naglasio da će ostati pri toj odluci, ali je podršku uslovio time da "SPS nigde a posebno u Beogradu ne napravi koaliciju sa politikom prošlosti".

"LDP je kao odgovorna stranka pokazala spremnost da podrži vladu DS sa SPS jer smatramo da je za Srbiju u ovom trenutku najvažnije da nastavi evropske integracije i da se jednom zauvek oslobodi poražene politike Vojislava Koštunice", objasnio je Jovanović.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE