• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malog Ognjena liječili pogrešnom terapijom

Jedanaestogodišnjem Trebinjcu dijagnostikovali leukemuju umejsto limfnog tumora. Za liječenje dječaka potrebno još 144.000 evra.

 Malog Ognjena liječili pogrešnom terapijom Izvor: MONDO

Dječak Ognjen Gudelj iz Trebinja je pogrešno liječen na beogradskom Institutu za majku i dijete jer su mu tamošnji ljekari dijagnostikovali leukemiju C92, da bi u Medicinskom institutu u njemačkom gradu Kilu bilo utvrđeno da već dvije godine boluje od non-Hočkin limfnog tumora.

"Već 15 mjeseci se borimo. Ogi uopšte ne izlazi iz bolnice... Uzdamo se u Boga i pomoć ljekara i dobrih ljudi da će mu biti bolje", tvrdi Mario Gudelj, otac jedanaestogodišnjeg mališana.

On ističe da je Ognjen iz Banjaluke u Beograd upućen sa dijagnozom leukemija, te da su ljekari na Institutu za majku i dijete ustanovili najprije "Eozinofilnu pneumoniju" uzrokovanu virusom od papagaja, a poslije toga, poslije dvomjesečne terapije, jer je Ognjen i dalje bio bolestan, ustanovljena je leukemija C92, piše "Glas Srpske".

"Ni to nije bila tačna dijagnoza pa je Ognjen pogrešno liječen. Dobio je tri doze hemoterapije i liječili su ga od leukemije koju nikada nije ni imao. Uništena mu je, gotovo u potpunosti koštana srž. Nažalost, u Kilu je ustanovljena definitivna dijagnoza", naglašava Mario i dodaje da je malo nedostajalo da Ognjen u Beogradu dobije i četvrtu dozu hemoterapije koja bi za dijete bila kobna.

Porodica Gudelj je na ispitivanja u Njemačkoj potrošila 80.000 evra, a do sada je potrošeno, od Trebinja do Kila 250.000 evra.

Za liječenje Ognjena Gudelja potrebno je još 144.000 evra. Humanost je ponovo na ispitu.

"Posljednja opcija je da zajedno sa svojim drugovima počnem da obilazim kuće u cijeloj RS i BiH i da na taj način sakupljam novac. Postoje obećanja da će se učiniti sve da se dio bolničkih troškova smanji", kazao je Mario Gudelj.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE