• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Humani Rekreativci ponovo na djelu

Članovi fudbalskog kluba Rekreativo još jednom pokazali svoju humanost akcijom dobrovoljnog davanja krvi.

 Humani Rekreativci ponovo na djelu Izvor: MONDO

Fudbalski klub Rekreativo poznat je po počasnom predsjedniku Dr Neletu Karajliću i svjetskim zvijezdama među svojim članovima, ali i po humanitarnim akcijama koje organizuju, a to su još jednom pokazali u utorak akcijom dobrovoljnog davanja krvi, drugom po redu.

Članovi fudbalskog i floorball kluba Rekreativo i njihovi navijači, popularna Gromada, organizovali su vrlo uspješnu akciju davanja krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS u Banjaluci tokom koje je skupljeno skoro 20 doza krvi.

"Rekreativci" ističu da su se na ovu akciju odlučili jer su trenutno u Banjaluci smanjene zalihe krvi, a oni su uvijek spremni da pomognu, što su dokazali i ranije akcijama za djecu i lokalnu zajednicu.

"Današnjom akcijom nastavljamo saradnju sa fudbalskim klubom Rekreativo, čiji su se članovi još jednom odazvali akciji dobrovoljnog davanja krvi baš u vrijeme kad su nam zalihe krvi smanjene. Kao i svakog ljeta, transfuziološke službe širom svijeta suočavaju se sa situacijom gdje je smanjen broj davalaca krvi, a potreba za krvlju povećana. Igrači FK Rekreativa još jednom služe kao odličan primjer mladih, zdravih ljudi koji su spremni pomoći onima kojima je ova dragocjena tečnost najpotrebnija", izjavila je prim. dr Jasmina Jovanić, šef službe za prikupljanje krvi u Banjaluci.

Osim fudbalera, igrača florbola i navijača akciji su se pridružili i prijatelji Rekreativa među kojima je bilo i nekoliko djevojaka, a izuzetno raspoloženi "Rekreativci" istakli da će i u budućnosti učestvovati u sličnim akcijama.

"Ovo mi je drugi put da sa klubom dajem krv, a planiram i dalje učestvovati u ovakvim akcijama kad god to bude potrebno“, rekao je fudbaler Rekreativa Srđan Kuzmić.

Zoranu Davidoviću ovo je bio prvi put da daje krv u akciji Rekreativa, ali prije toga učestvovao je u sličnim akcijama.

"Odlično se osjećam jer znam da sam učinio dobro djelo i spreman sam opet pomoći kad god nekome zatreba. Ovo je prvi put da dajem krv sa klubom. Pozivam sve zdrave ljude da postanu dobrovoljni davaoci krvi i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija".

Redovni davalac krvi je i Igor Šakić, član i jedan od vođa navijačke grupe Gromada.

"Ovo mi je četvrti put da dajem krv, a drugi put sa članovima FK Rekreativo i drago mi je da su igrači kluba nastavili da pokazuju svoju humanost i na ovaj način“, rekao je popularni Šaka.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE