• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković o stranačkoj podjeli funkcija u RS: Ne zastupam taj stav, ali je to na terenu više nego vidljivo

Autor Brankica Spasenić

Premijer RS Radovan Višković komentarisao je danas u Narodnoj skupštini RS stranačku podjelu rukovodećih pozicija u Republici Srpskoj.

 Višković o stranačkoj podjeli funkcija u RS Izvor: Mondo/Slaven Petković

U posljednje vrijeme Vlada RS je imenovala nekoliko osoba na rukovodeće funkcije što je izazvalo brojne rekacije u javnosti. Većina tih imenovanja uslijedila je nakon što je DNS potpisao koalicioni sporazum sa SNSD-om.

Početkom oktobra je za v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite Srpske postavljen DNS-ov Boris Trninić inače sin Neđe Trninića, bivšeg ministra saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske.

Za direktora ŠG "Oštrelj Drinić" imenovan je Saša Ilić, takođe kadar DNS-a, sin nekadašnjeg generalnog direktora Šuma RS, Neđe Ilića.

Prošle sedmice je Milan Unčanin, predsjednik Foruma mladih SPS-a, imenovan za pomoćnika ministra u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS.

"Može li se ijedan kadar postaviti da ne dolazi iz vaše političke elite. Kakva je to selekcija? Zašto se ljudi školuju?", upitao je Viškovića, tokom Aktuelnog čas u NSRS, šef Kluba poslanika "Pokreta za pravdu i red" Nebojša Vukanović.

Višković je odgovorio da on ne zastupa taj stav, ali da je "na terenu to više nego vidljivo".

"Jeste li očekivali da za direktora bude postavljen neko ko pripada vašoj partiji i da li da tamo gdje vi imate vlast, mi isto očekujemo...Većina je ta koja odlučuju o postavljanjima, a ja se zalažem da kandidat mora ispunjavati uslove za to radno mjesto. Znate da je onaj ko je trebao biti imenova u Civilnu zaštitu RS postavljen tek onda kad je položio stručni ispit. Predsjednik Vlade RS ne dozvoljava nijedno imenovanje ako ne ispunjava formalno-pravno uslove. U raspodjeli funkcija između vladajuće većine, ne učestvuje predsjednik Vlade. Ja samo mogu voditi računa da se ispune formalno-pravni uslovi za rukovodnu poziciju", rekao je Višković.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE