• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas sjednica NSRS: Evo koje teme su pred poslanicima

Autor Dragana Božić

U Narodnoj skupštini Republike Srpske danas se raspravlja o Prijedlogu rebalansa ovogodišnjeg budžeta Srpske čiji je okvir 5,523 milijarde KM i veći je za 140 miliona KM ili za 2,6 odsto nego planirani budžet.

 Sjednica Narodne skupštine RS Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je juče konačan prijedlog dnevnog reda Šeste redovne sjednice Narodne skupštine koja je zakazana za danas u 10 časova.

Na konačnom prijedlogu dnevnog reda nalazi se 13 tačaka, saopšteno je iz NSRS.

Na dnevnom redu današnje sjednice trebao bi biti izabran sudija Ustavnog suda RS, a poslanici bi trebali raspravljati i o prijedlogu Rezolucije o protivljenju aktivnostima izgradnje i uspostavljanja nuklearnog objekta „Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada“ na lokaciji Trgovske gore.

Kao jedna od tema na dnevnom redu se našao i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnim stanovima na kojima ne postoji stanarsko pravo, kao i Nacrt zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske koji je predložio narodni poslanik Vukota Govedarica.

Nakon što je Vlada RS utvrdila Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama Republike Srpske o ovoj temi danas bi trebali raspravljati i narodni poslanici. Osnovni cilj spomenutog nacrta zakona je zaštita žrtava nasilja u porodici i nasilja prema ženama, sprečavanjem i suzbijanjem nasilja, kao i zaštita života i psihofizičkog integriteta osoba ženskog pola, a posebno sprečavanje femicida kao najtežeg oblika i posljedice nasilja prema ženama.

Za dnevni red 6. redovne sjednice NSRS predložen je i Nacrt zakona o zaštiti prirode, a prijedlog narodnog poslanika Nebojše Vukanovića je i rasprava o Nacrtu zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Kolegijum je juče na zahtjev Vlade Republike Srpske po hitnom postupku u konačan prijedlog dnevnog reda uvrstio i Prijedlog rebalansa Budžeta Republike Srpske za 2023. godinu i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju Budžeta Republike Srpske za 2023. godinu.

Na dnevnom redu se, između ostalih, našao i izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za prošlu godinu.

Predviđeno je da poslanici na početku zasjedanja postavljaju poslanička pitanja predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću, a posljednja tačka predviđa izbor i imenovanje.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE