• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konstitutivina sednica Skupštine Beograda 14. jula

Predsednik Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić zakazao je konstituitvnu sednicu novog saziva skupštine za 14. jul.

 Konstitutivina sednica Skupštine Beograda 14. jula Izvor: MONDO

Alimpić je na konferenciji za novinare istakao da se se sve odvija u zakonskim rokovima i da nije reč o odugovlačenju, instrukcijama ili pravnim začkoljicama. On je podsetio da bi prema zakonskim rokovima konstitutivna sednica trebalo da bude održana najkasnije do 23 jula.

"Ja sam odlučio da se sednica održi dosta pre roka, čak devet dana pre isteka tog roka, tako da ima dovoljno vremena u slučaju da glasanje ne uspe ili sednica da ne uspe da ona može da se ponovi", naveo je Alimpić.

Dodao je i da se očekuju pregovori o formiranju republičke vlade u okviru kojih će biti reči i o vlasti u Beogradu, pa je logično da se zbog toga sačeka sa održavanjem sednice.

Alimpić je kazao da je iz medija i telefonskog razgovora sa Andrejom Mladenovićem obavešten da su SRS, DSS-NS i SPS-PUPS-JS potpisale koalicioni sporazum: "Nisam video taj sporazum, ali sam informisan da su tu potpisani ustvari principi rada buduće gradske vlasti. Ako se sećate tu informaciju imali smo i pre tri nedelje. Veoma je lako dogovoriti se oko principa, problemi nastaju kada krenu pregovori oko kadrovskih rešenja."

V.d. predsednika Skupštine grada je dodao da će odluka o sazivanju sednice sa pozivom biti dostavljena odbornicima Skupštine grada čim Gradska izborna komisija bude dostavila njihova imena i adrese.

Konstitutivnom sednicom će predsedavati najstariji odbornik u skupštinskom sazivu.

Na izborima za odbornike Skupštine Beograda, održanim 11. maja, najviše mandata - 45, dobila je izborna lita "Za evropski Beograd - Boris Tadić", Srpska radikalna stranka 40, Demokratska stranka Srbije
- Nova Srbija - Vojislav Koštunica 12, Liberalno demokratska partija - Čedomir Jovanović sedam i koalicija Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije šest mandata.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE