• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojen zakon o sprečavanju pranja novca u BiH

Autor Nikolina Damjanić

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas, po hitnom postupku, Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

 Usvojen zakon o sprečavanju pranja novca u BiH Izvor: Srna

Usvojen je i zaključak kojim se sekretari oba doma zadužuju da sa predlagačem zakona isprave normativno-tehničke greške sadržane u mišljenju zakonodavno-pravnog sektora.

Ovaj zaključak donesen je na prijedlog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Nikole Špirića, koji je u toku rasprave rekao da će Klub srpskog naroda glasati za zakon i da je jedan od razloga za to podsticaj partnerima u vlasti na nivou BiH da se krene na usaglašavanje zakona o sudu, o sprečavanju pranja novca i Izbornog zakona.

"Ja vjerujem i očekujem da ćemo do kraja mjeseca imati usaglašene tekstove i ostalih zakona koji su na tragu preporuka iz Mišljenja Evropske komisije", izjavio je Špirić.

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Radovan Kovačević naglasio je da predstavnici Republike Srpske nikada nisu bili problem za evroski put BiH, te dodao da je razočaran da se glasa za zakon po zakon.

Zamjenik redsjedavajućeg doma naroda Dragan Čović u toku rasprave rekao je da je ovo samo jedan od zakona koji BiH stoji na putu ka EU.

"Ostalo je još tri ili četiri i pozvaću vas da, tamo gdje djelujete, dokušate obezbijediti sklad", rekao je Čović.

On je naveo da bez unutrašnjeg sklada, niko sa strane BiH ne može otvarati vrata za ulazak u EU.

Šef Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Šefik DŽaferović u toku rasprave naveo je da će ovaj klub podržati donošenje zakona, te dodao da se on mogao donijeti i na prethodnoj sjednici ovog doma.

Ovaj zakon ključan je za sprečavanje negativnog izvještaja Komiteta eksperata za procjenu mjera protiv pranja novca i finansiranja terorizma /Manival/, čija delegacija od ponedjeljka, 12. februara, boravi u BiH i ocjenjuje njen napredak u oblasti sprečavanja pranja novca i finasiranja terorističkih aktivnosti.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE