• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đelić: Tražićemo smenu Kacina

Potpredsednik vlade Božidar Đelić najavio je da će Srbija zatražiti da izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu Jelko Kacin bude smenjen.

 Đelić: Tražićemo smenu Kacina Izvor: MONDO

Na međunarodnoj konferenciji "Ljubljanska agenda-za novu fazu procesa stabilizacije i pridruživanja", koja se održava u Sava centru, Đelić je rekao da "neko, ko je tako otvoreno stao na stranu separatista i koji nema izbalasanisran i nepristrasan stav, ne može biti na toj funkciji".

Potpredsednik Vlade je rekao i da je siguran da u Evropskom parlamentu ima kvalifikovanih ljudi koji bi mogli da budu na toj funkciji i da Srbija ima pravo da traži da se poštuje njena politika.

"Pitanje Kosova i Metohije je od prvoklasnog značaja za našu zemlju i žao mi je što neki evropski funkcioneri tome prilaze na ležeran način", rekao je Đelić.

Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu Jelko Kacin izjavio je juče u Briselu da je sastanak predstavnika Evropskog parlamenta i kosovske skupštine u Briselu označio priznavanje nezavisnosti Kosova, pošto je na tom skupu prvi put istaknuta zastava "nezavisnog Kosova".

Današnja konferencija o evropskim integracijama održava se u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji i fondacije Fridrih Ebert.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE