• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić: Biće vlada pre roka

SPS i DS bi mogli da se dogovore "za jednu noć", ali su preduslovi da "prestane progon porodice Milošević" i da se oslobodi Dragoljub Milanović.

 Mrkonjić: Biće vlada pre roka Izvor: MONDO

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je da je siguran da će nova vlada Srbije biti formirana pre 20. septembra, odnosno pre zakonskog roka i poručio da koalicija oko SPS-a neće nimalo odstupiti od svog ekonomskog programa.

U intervjuu najnovijem "Ekonomist magazinu", Mrkonjić je ponovio da se koalicija SPS-PUPS-JS zalaže za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU, "jer nema razvoja bez Evrope" i dodao da bi ta koalicija sa DS "mogla da se dogovori za jednu noć, ali postoje preduslovi i uslovi za ulazak u zajedničku vladu".

"Preduslovi su da prestane progon porodice Milošević i da se oslobodi nekadašnji direktor RTS-a Dragoljub Milanović.Uslov za ulazak u vladu je da se naš program realizuje, posebno kad je reč o delu koji se odnosi na infrastrukturu i na penzije", kazao je Mrkonjić.

Kad je reč o pregovorima sa radikalima i narodnjačkom koalicijom, Mrkonjić je rekao da se još nije došlo do pitanja SSP, ali da će te stranke morati da sarađuju sa Evropom ako budu podržale realizaciju programa koalicije koju predvodi SPS.

Ako SRS i Demokratska stranka Srbije prihvate sve uslove SPS, kako je rekao, koalicija oko socijalista neće razgovarati sa Demokratskom strankom.

"Koalicija oko SPS neće nimalo odstupiti od svog ekonomskog programa", rekao je Mrkonjić, dodajući da se zalaže za javne radove. Prema njegovim rečima, prvo bi trebalo zaposliti ljude pa će bruto drruštveni proizvod da poraste, budžet će se napuniti, Srbija će imati novca da bude stabilna i jaka socijalna država.

Na pitanje kako bi privatizovao Naftnu industriju Srbije, potpredsenik SPS je rekao da bi trebalo prodati "manjinski udeo, do 49 odsto". On je rekao da "nikad ne bi dao koncesiju za autoput Beograd - Novi Sad i Beograd-Niš, dodajući da bi dao koncesiju za izgradnju autoputa od Niša do granice: "Deonica Beograd-Požega nije na trasi Korodora 10. To je naša interna saobraćajnica. Tim putem ne prolazi dovoljno automobila da bi mogla da se finasira koncesijom."

Za koncesiju je, kako je rekao, neophodno da putem dnevno u proseku prođe 16.000 automobila, a to nema nijedan autoput u Srbiji te zato koncesionarima moraju da se ponude neke druge beneficije. "Vlada je dala koncesionarima pravo da eksploatišu autoput Beograd - Novi Sad da bi ulagali u novu deonicu", rekao je Mrkonjić, dodajući da bi on iz drugih sredstava obezbedio izgradnju tog autoputa.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE