• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Narodnjaci, radikali i socijalisti na vlasti u Čačku

Koalicija DSS-NS, radikali i socijalisti formirali su vlast u Skupštini Čačka, a za gradonačelnika je izabran Velimir Stanojević.

 Narodnjaci, radikali i socijalisti na vlasti u Čačku Izvor: MONDO

Koalicija DSS-NS, radikali i socijalisti formirali su vlast u Skupštini Čačka, a za gradonačelnika je izabran Velimir Stanojević (NS) koji je tu funkciju obavljao i prethodne četiri godine.

Lider čačanskih socijalista Veljko Negovanović izabran je na konstitutivnoj sednici za predsednika gradske skupštine, dok je za njegovog zamenika izabran lokalni funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS) Raško Marković.

Vladajuća koalicija ima skupštinsku većinu od 45 odbornika, od ukupno 75 koliko ih ima gradska skupština. Najviše mandata, 24, ima koalicija NS-DŠ.

Za zamenika gradonačcelnika izabran je Miroslav Petković (DŠ), koji je u prethodnom sazivu bio potpredsednik lokalne skupštine i gradsko veće koje ima devet članova.

Odbornici opozicije oštro su kritikovali novu vlast, nazivajući tu koaliciju "neprirodnom", i sastavljenom od "dugogodišnjih"
političkih suparnika.

Opozicija u čačanskoj skupštini su koalicija Demokratske stranke i Srpskog pokreta obnove, Liberalno demokratska partija, G17 plus i grupa građana "Za Čačak".

Opozicioni odbornici su optužili novo rukovodstvo skupštine da su "grubo" prekršili poslovnik zakazavši prvu sednicu odmah posle konstitutivne, a materijal odbornicima podelili u pauzi sednica.

Sednicu su direktno prenosile dve lokalne televizije, Galaksija 32 i Telemark.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE