• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svedok: Vehabije kupovale samo opremu

Nastavak suđenja petnaestorici novopazarskih vehabija

 Svedok: Vehabije kupovale samo opremu Izvor: MONDO

Svedok Milan Srećković, vlasnik prodavnice lovačke opreme i naoružanja u Raškoj, rekao je u ponedeljak u nastavku suđenja petnaestorici novopazarskih vehabija da su u nekoliko navrata u njegovu radnju dolazile osobe karakterističnog izgleda i načina oblačenja koje su kupovale opremu, ali da nikada nisu pazarile naoružanje.

"Zapazio sam te osobe, jer su nosile brade i kratke tri-četvrt pantalone. Dolazili su u grupama, različitog sastava i broja, i kupovali su ojačane cipele, rukavice, rance i možda jakne", kazao je Srećković pred većem Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu.

On je objasnio da su mladići robu plaćali "kešom" i da je svako od njih plaćao ono što je kupio.

"Nisu kupovali oružije i municiju, niti su se ikada o tome intresovali", rekao je Srećković.

Svedok Ramiz Ramenković, vlasnik slične radnje u Novom Pazaru, posvedočio je da je nekoliko mladića, početkom februara 2007. godine, u njegovoj radnji kupilo sedam do osam pari pantalona.

Pred većem Posebnog odeljenja svedočili su i dvojica policajaca iz Tutina koji su učestvovali u pretraživanju terena na planini Ninaji, na kojoj je pronađen kamp vehabija, 16. marta prošle godine.

Zamenik komandira policijske stanice Tutin Iso Redžepović i policajac te stanice Zvonko Milunović objasnili su da su 16. marta imali zadatak da istraže teren oko planine Ninaja, jer je javljeno da su primećene vehabije u tom delu novopazarske opštine.

Svedoci, koji nisu učestvovali u neposrednom hapšenju optuženih, naveli su da su znali da je tada bio uhapšen jedan od optuženih Nedžad Memić koji je "iako vezan i sa lisicama" uspeo da pobegne.

Oni su rekli da su tokom pretrage terena, na izlazu iz sela Žabren, pronašli automobil marke "golf" u kome je bilo nekoliko komada oružija, mobilni telefon, plinska boca i ranac.

Za ponedeljak je bilo predviđeno svedočenje glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića, ali je Mešihat islamske zajednice 13. maja obavestio veće da se on nalazi u Saudijskoj Arabiji, gde prisustvuje Svetskom islamskom kongresu.

Novi termin za svedočenje Zukorlića biće naknadno zakazan, a nastavak suđenja je u utorak.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE