• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpić: Nemam nameru da menjam odluku!

Zoran Alimpić nema nameru da promeni odluku o zakazivanju konstitutivne sednice gradske skupštine uprkos najavljenim protestima.

 Alimpić: Nemam nameru da menjam odluku!  Izvor: MONDO

Predsednik Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić izjavio je da nema nameru da promeni odluku o zakazivanju konstitutivne sednice gradske skupštine uprkos protestima koje su najavili radikali, socijalisti i narodnjačka koalicija.

"Meni nije jasno zašto protestuju, nisam prekršio zakon. To je besmisleno", rekao je Alimpić i dodao da ga "iznenađuje galama" koja je nastala zbog njegove odluke da konstitutivnu sednicu Skupštine grada zakaže za 14. jul.

Gostujući u emisiji "Poligraf" na Televiziji B92, Alimpić, koji je i vršilac dužnosti gradonačelnika i funkcioner Demokratske stranke, kazao da je ta odluka bila "zakonita", ali i "politički motivisana".

On je istakao da je "dužnost svakog normalnog građanina Beograda" da pokuša da spreči da na vlast u gradu dođe "loša vlast koja će naneti štetu Beogradu".

Alimpić je rekao da ne može da spreči dolazak radikalske vlasti, ali može da odredi kasniji datum za konstitutivnu sednicu Skupštine Beograda.

Prema njegovim rečima, njegova odluka je u interesu svih građana, jer je promena vlasti koja sledi u Beogradu "veoma važna" i izazvaće "veliku štetu" Beogradu jer će se razvijati sporije.

"Ja to ne mogu da sprečim, ali pokušavam bar da se to desi malo kasnije", objasnio je Alimpić.

Povodom insistiranja socijalista, radikala i narodnjaka da hitno zakaže sednicu, on je rekao da ta koalicija "očigledno nije toliko stabilna" kad joj se toliko žuri.

Alimpić je rekao da Beograd funkcioniše normalno i da je na tome zahvalan i koalicionim partnerima iz Demokratske stranke Srbije u sadašnjem sazivu Gradske skupštine.

On je optužio kandidata SRS za gradonačelnika Beograda Aleksandara Vučića da "privatno pregovara sa investitorima", jer još nije postao gradonacelnik.

Alimpić je ponovio da je konstitutivnu sednicu zakazao u skladu sa zakonom i pozvao one koji tvrde suprotno da kažu koji je član, u kom pravnom aktu prekršio.

On je citirao izjavu funkcionera Demokratske stranke Srbije iz Kosovske Mitrovice Marka Jakšića da "nije greda" ukoliko se neka od skupština formira pre ili kasnije.

Skupština grada Beograda neće biti konstituisana poslednja u Srbiji, ali i ako bude, to "neće biti greda", rekao je v.d. gradonačelnika Beograda.

Alimpić je rekao da bi gradska vlast sa radikalima, isto kao i republička, bila loša zbog ideologije te stranke koja se i sada nalazi u knjigama haškog optuženika i lidera SRS Vojislava Šešelja.

(www.mtsmondo.com/agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE