• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPS narednih dana o pravnoj analizi SSP-a

SPS sa koalicionim partnerima tek će razmatrati pravnu analizu SSP-a koje su uradile DSS i NS.

 SPS narednih dana o pravnoj analizi SSP-a Izvor: MONDO

Socijalistička partija Srbije razmatraće narednih dana sa svojim koalicionim partnerima Pravnu analizu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koju su izradili Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija, rekao je agenciji Beta lider socijalista Ivica Dačić.

Dačić je kazao da će socijalisti sa Partijom ujedinjenih penzionera i Jedinstvenom Srbijom razmotriti analizu "u narednih dan, dva".

DSS i NS u sredu su prosledili socijalistima i radikalima analizu u kojoj se zaključuje da je Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju pravno nevažeći, odnosno pravno nepostojeći i da ne može biti potvrđen u Skupštini Srbije.

"Ti sporazumi sadrže bitne nedostatke koji ih čine nevažećim i sasvim je sigurno da se bez ponovnog angažovanja ugovornih strana ti nedostaci ne mogu otkloniti", navodi se u zaključcima analize.

Jedinstvena Srbija insistira na ratifikaciji sporazuma, dok su se socijalisti do sada izjašnjavali protiv njegovog poništavanja, što su tokom predizborne kampanje najavljivali iz koalicije DSS-NS.

DSS-NS u međuvremenu je saopštila da će stav o SSP izneti kroz pravnu analizu tog sporazuma.

Ivica Dačić u utorak je novinarima rekao da će koalicija SPS-PUPS-JS narednih dana potvrditi svoj jedinstven stav o svim pitanjima važnim za pregovore, uključujući deo koji se odnosi na socijalnu pravdu i položaj penzionera na čemu insistira PUPS-a i pitanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU na čemu insistira Jedinstvena Srbija.

"Ako nema jedinstvenog mišljenja onda je očigledno da se na toj strani ne može formirati parlamentarna većina", rekao je Dačić u utorak posle sednice Glavnog odbora na kojoj su određeni poslanici.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE