• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez sastanka Dačić-Marković-Krkobabić

Sastanak lidera koalicije SPS-JS-PUPS neće biti održan u četvrtak, jer se nisu svi upoznali sa pravnim tumačenjem SSP koje je izradio DSS.

 Bez sastanka Dačić-Marković-Krkobabić Izvor: MONDO

Sastanak lidera koalicije Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije (SPS-JS-PUPS) neće biti održan u četvrtak, budući da ekspertiza Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa EU koju su napravili pravni stručnjaci Demokratske stranke Srbije (DSS) još nije analizirana.

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je Tanjugu da će sastanak lidera koalicije biti održan nakon što se svi upoznaju sa sadržajem analize koju je napravio ekspertski tim DSS.

Pre nego što koalicija okupljena oko SPS donese "jedinstveni stav" kada je reč o dosadašnjem toku razgovora o mogućnosti formiranja skupštinske većine sa DSS i Srpskom radikalnom strankom, potrebno je i da iz te dve stranke stigne odgovor o mogućnosti realizacije socijalnog programa na kome insistira PUPS, rekao je Dačić.

Zaključak pravne analize koju je napravio DSS sadrži ocenu da su SSP i Prelazni sporazum o trgovini i trgovinskim pitanjima sa EU pravno nevažeći i da, bez ponovnog angažovanja Brisela i Beograda na otklanjanju njihovih nedostataka, ne mogu biti ratifikovani u Skupštini Srbije.

Lider JS, jedne od stranaka koalicije okupljene oko SPS, Dragan Marković do sada je više puta izjavio da se zauzima za ratifikovanje SSP, a svojim koalicionom partnerima je čak predlagao da prekinu razgovore sa DSS i SRS zbog njihovog odnosa prema EU.

Prema koalicionom sporazumu SPS-JS-PUPS, odluka o formiranju skupštinske većine sa nekom drugom političkom grupacijom mora biti doneta konsenzusom svih članica koalicije.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE