• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pregovori o Vladi: Budžet i penzije pod lupom stručnjaka

Stručnjaci koje su odredili predstavnici SRS, narodnjaka i koalicije SPS-PUPS-JS rade na analizi budžetskih mogućnosti za rast penzija.

 Pregovori o Vladi: Budžet i penzije pod lupom stručnjaka Izvor: MONDO

Stručnjaci koje su odredili predstavnici Srpske radikalne stranke, narodnjačke koalicije i koalicije SPS-PUPS-JS još rade na analizi budžetskih mogućnosti za rast penzija koji PUPS zahteva kao uslov za formiranje koalicione vlade, rečeno je agenciji Beta u SPS-u.

Pre dve nedelje odlučeno je da se urade analize u vezi sa dva uslova na kojima insistiraju koalicioni partneri socijalista.

Jedan je zahtev PUPS-a za rast penzija od 10 odsto do kraja godine i dalji rast dok prosečna penzija ne dosegne 70 odsto prosečne plate, a drugi je zahtev Jedinstvene Srbije da se ratifikuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Stručnjaci iz DSS-a i Nove Srbije u sredu su dostavili socijalistima i radikalima Pravnu analizu Sporazuma o stabilizaciji i pridruzivanju, prema kojoj je sporazum pravno nevažeći i neustavan i nije ga moguće ratifikovati.

Zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić u prošli četvrtak je najavio je da je sve bliže potpisivanje koalicionog sporazuma i da PUPS neće imati dodatnih zahteva za pravljenje koalicije ukoliko stručnjaci utvrde da je u budžetu moguće povećanje penzija.

Za vikend je potpredsednik SRS Dragan Todorović najavio da će tokom ove nedelje svi učesnici u razgovorima i javnost biti upoznati sa činjenicama u vezi sa zahtevom PUPS-a za povećanje penzija.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE