• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina:Izbori u tri opštine bili regularni

Ponovljeni izbori u tri vojvodjanske opštine, za pokrajinske poslanike po većinskom sistemu, protekli su u nedelju bez nepravilnosti

 Vojvodina:Izbori u tri opštine bili regularni Izvor: MONDO

Izbori su ponovljeni u opštinama Bački Petrovac, Žitište i Titel.

Kako je agenciji Beta rečeno u Pokrajinskoj izbornoj komisiji (PIK), na sva tri biračka mesta nisu zabeležene nikakve nepravilnosti, a opštinske izborne komisije imaju rok od 24 sata da PIK-u predaju rezultate izbora.

Zbog ranijih nepravilnosti, izbori su ponovljeni u Izbornoj jedinici 7, opština Bački Petrovac, i na biračkom mestu broj 6 u Gložanu.

Izbori su ponavljeni i u Izbornoj jedinici 14, opština Žitište, na biračkom mestu broj 29 u Banatskom Višnjićevu.

Glasanje je ponovljeno i u Izbornoj jedinici 58, opština Titel, na biračkom mestu broj 20 u Šajkašu.

Zbog ponavljanja izbora na nekoliko biračkih mesta, Pokrajinska izborna komisija još uvek nije saopštila konačne rezultate izbora za Skupštinu Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.

U Vojvodini se izbori održavaju po kombinovanom izbornom sistemu, pa se 60 poslanika bira po proporcionalnom, a 60 po dvokružnom većinskom izbornom sistemu.

Na biračkom mestu u Gložanu protivkandidati su bili Jan Brna iz koalicije "Zajedno za Vojvodinu" i Jan Bohuš predstavnik koalicije "Za evropsku Vojvodinu".

Na biralištu u Šajkašu u titelskoj opštini građani su se opredeljivali između Milivoja Petrovića iz koalicije "Za evropsku Vojvodinu" i Ivane Zečević, predstavnice Srpske radikalne stranke.

U Banatskom Višnjićevu, izborna jedinica Žitište, za poslaničko mesto nadmetali su se Zoran Babić iz koalicije "Za evropsku Vojvodinu" i Zoran Sandić iz koalicije DSS - NS.

Kada bude završena predviđena procedura Pokrajinska izborna komisija bi iduće sedmice trebalo da proglasi zvanične rezultate pokrajinskih izbora i objavi listu s imenima svih 120 poslanika Skupštine Vojvodine.

Većinu od najmanje 65 poslanika obezbedila je koalicija "Za evropsku Vojvodinu", koja će samostalno ili sa drugim strankama, koalicijama ili predstavnicima grupa građana formirati novi pokrajinsku vladu.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE