• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Na sastanku koalicije bez ključnih odluka

Koalicija okupljena oko SPS neće na sastanku u utorak definisati konačan stav o formiranju parlamentarne većine.

 Dačić: Na sastanku koalicije bez ključnih odluka Izvor: MONDO

Ovo je izjavio lider socijalista Ivica Dačić uoči sastanka koalicije koji bi trebalo da se održi u poslepodne.

Dačić je rekao da će tema skupa biti dogovor o konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije.

"Na današnjem sastanku svih političkih partija koje su deo naše koalicije, Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije, dogovaraćemo se o sutrašnjoj sednici Skupštine, o tome da li ćemo imati jedinstveni poslanički klub ili će PUPS imati svoj, i o nekim drugim pitanjima koja su važna za početak rada parlamenta", precizirao je Dačić u izjavi.
Dačić ne očekuje da će koalicija "zauzeti definitivan stav o daljim razgovorima sa narodnjacima i radikalima", jer ga je, kako je rekao, PUPS tek danas obavestio da je od DSS dobio "ekonomsku analizu realnosti ostvarivanja njihovih zahteva za penzije".

"Očekujem da najpre koalicija SPS-PUPS-JS utvrdi jedinstven stav o svim spornim pitanjima, a zatim ćemo u narednim danima intenzivirati razgovore sa narodnjacima i radikalima i usredsrediti se na tri pitanja koja su ključna", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, ta pitanja su visina penzija, odnosno realnost ostvarivanja socijalno-ekonomskih zahteva PUPS koje podržava i SPS, zatim pitanje Sporazuma sa EU na čemu insistira Jedinstvena Srbija i pitanje projekata usmerenih na ekonomski razvoj, na čemu insistiraju socijalisti.

Od današnjeg sastanka ne treba očekivati da će on biti "definitivna tačka ili donošenje definitivne odluke o dosadašnjem toku razgovora", ponovio je lider socijalista.

"Naš je cilj da dogovorom dođemo do raščišćavanja svih spornih pitanja i o tome će Socijalistička partija Srbije imati konstruktivnu ulogu", naglasio je Dačić.

Koalicija SPS-PUPS-JS na parlamentarnim izborima osvojila 20 mandata, od čega socijalistima pripada 12, pet PUPS-u, što im daje mogućnost da formiraju sopstveni poslanički klub, a Jedisntvenoj Srbiji pripalo je tri mandata.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE