• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predmet o smrti Dade Vujasinović u tužilaštvu

Sud dostavio je tužilaštvu na dalje postupanje spise predmeta koji se odnose na utvrđivanje uzroka smrti novinarke Radoslave Dade Vujasinović.

 Predmet o smrti Dade Vujasinović u tužilaštvu Izvor: MONDO

Okružni sud u Beogradu dostavio je Okružnom javnom tužilaštvu na dalje postupanje spise predmeta koji se odnose na utvrđivanje uzroka smrti novinarke Radoslave Dade Vujasinović, saopšteno je iz Suda i naglašeno da su spisi Tužilaštvu dostavljeni posle obavljenog balističkog veštačenja.

"Postupak u vezi utvrđivanja uzroka smrti Radoslave Vujasinović nalazi se u fazi pretkrivičnog postupka, kojom rukovodi tužilac", navedeno je u saopštenju uz objašnjenje da će na osnovu rezultata dosadašnjeg postupka i urađenih veštačenja Okružno javno tužilaštvo doneti odluku o daljem postupanju.

Prema ranijim najavama, moguće je da će posle 14 godina smrt Dade Vujasinović biti proglašena za ubistvo.

Ranija balistička veštačenja nisu bila saglasna, pa je Sud po predlogu tužioca novembra 2006. godine naložio novo sudsko-medicinsko i balističko veštačenje, a predmet je dostavljen Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Posle sudsko-medicinskog veštačenja Institut je predmet vratio jula 2007. godine sa napomenom da nije u mogućnosti da odredi veštaka balističke struke, pa je postupajući istražni sudija imenovao veštaka balističara sa spiska stalnih sudkih veštaka iz Beograda koji je uradio traženo veštačenje.

Novinarka lista "Duga" i više drugih časopisa Dada Vujasinović je pronađena mrtva 8. aprila 1994. godine u svom stanu u Trećem bulevaru broj 118 u Novom Beogradu, a kao zvaničan uzrok smrti navedeno je samoubistvo.

Roditelji i porodica su od početka sumnjali u zvaničnu verziju uzroka smrti zato što su u stanu nađeni tragovi krvi dve različite krvne grupe.

Porodica je 1994. godine dostavila Okružnom javnom tužilaštvu izveštaj stručnjaka za sudsku medicinu Rastislava Lazarevića i balističara Zorana Jovanovića, prema kojima Dada Vujasinović nije mogla sama sebi da nanese povrede koje je imala.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE