• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Čini se da će vladu formirati DS i SPS

Potpredsednik radikala ocenio da "sve više liči da će vlada ići na tu stranu" da koalicija okupljena oko SPS formira vladu sa DS

 Nikolić: Čini se da će vladu formirati DS i SPS Izvor: MONDO

Nikolić je kazao da je SRS spremna da bude opozicija, kao i ranije, a zna se "šta je posao opozicije", i poručio da ako SRS i DSS "budu opozicija DS nema čemu da se raduje".

On je gostujući sinoć na TV Foks kazao da mu je "najzanimljivija politika (lidera PUPS-a) Jovna Krkobabić koji traži kontrolni paket da će biti siguran u vladi".

"Pa ako vlada ne ispuni ciljeve, podnesu se ostavke i tu nema garancija", rekao je Nikolić.

Nikolić je kazao da je lider SPS-a Ivica Dačić u razgovorima sa SRS i D S S "tražio da bude jedini potpredsednik vlade", ali da to nije bilo moguće, da SRS nema ni jednog potpredsednika, pa je "dogovoreno da će Koštunica u ekspozeu da izjavi da Dačić menja potpredsednika iz SRS", s čime se, prema Nikolićevim rečima, "Dačić složio".

"Lako je izmisliti razloge kada nešto ne želite. Mi smo sve to završili vrlo brzo i trebalo je samo vreme da se ta vlada obelodani. Ali, vreme ističe. Ako neko misli sada da je lako prevariti svoje birače, grdno se vara", kazao je Nikolić.

On je ocenio da ako bi SPS ušla u vladu sa DS da bi se to odrazilo na birače kao kada je jedno krilo SPS predvodjeno Branislavom Ivkovićem svojevremeno podržavalo DOS što se pokazalo kao loše na izborima.

Govoreći o koaliciji na nivou Beograda i zakazivanju sednice gradske skupštine za 14. jul, Nikolić je kazao da je to učinjeno kako bi se uticalo u medjuvremenu na socijaliste da ukoliko dogovore vladu sa DS, to urade i na nivou Beograda.

"To je veliki moralni ispit za socijaliste na gradskom nivou i ne znam kako će oni da izdrže pritisak i održe formiranu koaliciju", kazao je Nikolić.

On je dodao da "poznaje Aleksandra Antića iz SPS koji je bio jedan od najevćih kritičara vlasti DS i da je prosto nemoguće da sada pristane na gradskom nivou na koaliciju sa DS".

Nikolić je kazao da su mu se neki, medju kojima je i Dragan Marković Palma, "žalili da ih ucenjuju".

On je ocenio da SPS, da je u kampanji rekla da će ići sa DS, "ne bi prešla cenzus" i da je "nedopustivo da birači SPS koji su protiv DS sada u parlamentu preko poslanika podržavaju Borisa Tadića".

"To je najprljavija stvar u politici, od takvih ljudi očekujte slobodno da kradu", kazao je Nikolić.

Govoreći o strankama manjina, Nikolić je ocenio da oni treba da budu u svakoj vladi "kako bi pomogli svom narodu".

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE