• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksandar Jovanović predsednik Skupštine Novog Sada

Predsednik GO Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Alekasandar Jovanović izabran je za predsednika Skupštine grada Novog Sada.

 Aleksandar Jovanović predsednik Skupštine Novog Sada Izvor: MONDO

Šef odborničke grupe Koalicije Zajedno za Vojvodinu i predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Alekasandar Jovanović izabran je za predsednika Skupštine grada Novog Sada.

Za Jovanovićev izbor tajnim glasanjem izjasnio se 41 odbornik, dok su 37 listića bila nevažeća. Skupština Novog Sada ima 78 odbornika.

Jovanović je nakon izbora rekao da će raditi u interesu građana Novog Sada i da će se truditi da rad gradskog parlamenta bude demokratski i odgovoran.

Kako se nezvanično saznaje u Skupštini grada, tokom popodneva biće izabrani i ostali organi gradske vlasti i imenovani direktori javnih i komunalnih preduzeća.

Glavni kandidat za gradonačelnika je predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Igor Pavličić.

U Skupštini Novog Sada Koalicija Za evropski Novi Sad ima 30 odbornika, Koalicija Zajedno za Vojvodinu devet, Savez vojvođanskih Mađara jednog poslanika, i oni čine novu vladajuću koaliciju u gradu.

Još je neizvesno da li će u vladajuću koaliciju ući i sedam odbornika Grupe građana odlazeće gradonačelnice Maje Gojković.

U opoziciji su Srpska radikalna stranka sa 26 odbornika i koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, koja ima pet odbornika.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE