• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đelić: Ubrzo socijalno-odgovorna proevropska vlada

Božidar Đelić izjavio je da je očigledno da će "veoma brzo biti formirana socijalno-odgovorna i proevropska Vlada Srbije".

 Đelić: Ubrzo socijalno-odgovorna proevropska vlada Izvor: MONDO

Potpredsednik republičke vlade Božidar Đelić izjavio je da je očigledno da će "veoma brzo biti formirana socijalno-odgovorna i proevropska Vlada Srbije".

Istakavši da pregovori o novoj vladi teku dobro, on je ocenio da je to "veoma snažna poruka prema domaćim i stranim investitorima koja pokazuje da će takva vlada postići veoma značajne rezultate u poboljšanju životnog standarda, borbi za naše Kosovo i u oblasti evropskih integracija".

Na pitanje novinara o njegovoj ulozi u budućoj Vladi Srbije, Đelić je odgovorio da je DS "jedinstven tim na čelu sa Borisom Tadićem i kada se završe ovi pregovori videćemo na koji način svako od nas ponaosob može da pomogne".

Napominjući da je "timski igrač" u Tadićevom timu, on je dodao da ni pre dve godine, kad se na predsednikov zahtev vratio u politiku, nisu pričali o funkcijama a to nije učinjeno ni sada.

Izražavajući očekivanje da će "koherentan sistem vlasti" biti uspostavljen u republici, pokrajini i Beogradu i Novom Sadu, Đelić je ocenio da će takav sistem naredne četiri godine obezbediti političku stabilnost što je najbolja garancija da će naša zemlja brzo napredovati.

Predstavljajući privrednicima i predstavnicima pokrajinskih i lokalnih organa vlasti "Nacionalni program za integraciju Srbije u Evropsku uniju", potpredsednik vlade je u Privrednoj komori Vojvodine naglasio da "Srbija ima kapacitet da do 2012. godine postane članica EU".

Očekujemo da do kraja ove godine "ostvarimo tri ključna i veoma ambiciozna cilja - da Srbija postane kandidat za članstvo u EU, da pređemo na belu šengensku listu i da se kvalifikujemo za strukturne fondove Unije".

Naša zemlja već sad mora da razmišlja o 2014. godini kad počinje novi budžetski ciklus EU i ako tad budemo u njenom članstvu možemo da računamo na 1,5 milijardi evra godišnje iz evropske kase, što će Srbiji omogućiti da bude jedna od najkonkurentnijih zemalja Evrope, zaključio je Đelić.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE