• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anđelković: Dačić ministar policije

Zoran Anđelković (SPS) potvrdio da će Slavica Đukić-Dejanović biti predsednik Skupštine, a Ivica Dačić potpredsednik Vlade i ministar policije.

 Anđelković: Dačić ministar policije Izvor: MONDO

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Zoran Anđelković potvrdio je da će funkcioner te stranke Slavica Đukić-Dejanović biti predsednik Skupštine Srbije, a lider te stranke Ivica Dačić potpredsednik Vlade i ministar policije.

Upitan da li će Dačić biti ministar policije i potpredsednik Vlade zadužen za bezbednost, Anđelković je rekao da je to stvar mandatara i ukupnih dogovora koji idu u tom pravcu.

Anđelković je Televiziji B92 potvrdio tačnost pisanja štampe o podeli resora u budućoj vladi Srbije i precizirao da "kada je reč o SPS, to je uglavnom to".

Tanjugu je ranije potvrđeno u koaliciji oko SPS-a da će ta stranka imati dva potpredsednika u novoj vladi i resore unutrašnjih poslova, energetike, infrastrukture i prosvete.

Anđelković je istakao da "nije u prvom planu podela resora, ali je sasvim sigurno da su to mesta na kojima SPS može u značajnoj meri da utiče na funkcionisanje Vlade Srbije" i da je to bolja ponuda od "prve ponude kada su započeti razgovori sa DSS".

Povodom odluke Glavnog odbora SPS-a da podrži formiranje vlade sa listom "Za evropsku Srbiju", Anđelković je istakao da je SPS želela pre svega sa DSS da formira vladu i da je bilo prihvatljivo i da DS bude u toj vlasti i da su zato pregovori relativno dugo trajali.

Ono što se, međutim, u međuvremenu događalo, pre svega kada je reč o SSP, onemogućilo je taj dogovor, a SPS je rekla da taj sporazum ne sme da se odbije, precizirao je Anđelković.

"Stav Glavnog odbora SPS je jasan. Lokalni organi partije - opštinski, gradski i pokrajinski odbori mogu da prave koaliciju onako kako smatraju za tu sredinu da je najbolje i onako kako su je napravili", rekao je on, komentarišući dogovore i koalicije na loalnom nivou.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da DS i DSS formiraju koaliciju na gradskom nivou u prestonici, jer su te dve stranke u nekim opštinama u Srbiji pravile koaliciju.

Na pitanje da li je SPS spremna, ako bude imala ministra policije, da se suoči sa aferama kao što su šverc cigareta i otkrivanje ubistva novinara Slavka Ćuruvije, Anđelković je odgovorio da SPS nema nikakvog razloga da nijedno teško krivično delo zataškava.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE