• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za LDP neprihvatljiva Slavica Dejanović Đukić

Liberalno-demokratska partija saopštila je da je "apsolutno neprihvatljivo" da mesto predsednika skupštine Srbije bude prepušteno socijalistima.

 Za LDP neprihvatljiva Slavica Dejanović Đukić Izvor: MONDO

LDP je ukazala i da je taj predlog "prisiljava" da preispita mogućnost pružanja podrške vladi koja bi vratila na vlast stare kadrove SPS.

"Ovaj predlog vladajuće koalicije, uz čitav niz prethodnih sklandaloznih kadrovskih rešenja i odlučnost socijalista da u Beogradu podrže koaliciju Šešelja i Koštunice, prisiljavaju nas da, uprkos svom razumevanju koje pokazujemo za Demokratsku stranku, preispitamo mogućnost pružanja bilo kakve podrške vladi koja bi vratila na vlast stare kadrove starog SPS-a".

U izjavi dostavljenoj agenciji Beta, lider LDP Čedomir Jovanović je ukazao da "cena nove vladajuće koalicije DS-SPS ne sme biti plaćena funkcijom predsednika Skupštine". On je naveo da se na taj način daje novi legitimitet politici SPS koju su građani odbacili 5. oktobra 2000. godine.

"Osuđujemo potpuno relativizovanje odgovornosti SPS za potpunu propast društva i ratove u kojima je Srbija uništavala i druge zemlje, i samu sebe kroz vladavinu terora", rekao je Jovanović. On smatra da socijalisti "ne zaslužuju nikakvo razumevanje sve dok ne iskažu spremnost za onu vrstu promena koja bi SPS obavezala da na pošten, odgovoran i pre svega istinit način oceni sopstvenu prošlost i osudi ulogu svakog svog člana ili funkcionera odgovornog za pljačke, zločine i diktaturu kojoj smo bili izloženi tokom njihove vladavine".

Jovanović je rekao da LDP zato ne može da pristane na "žrtvovanje parlamenta i vređanje onih građana Srbije koji su bili žrtve Miloševićevog režima". On je podsetio da je kandidat SPS za predsednika Skupštine Slavica Dejanović-Đukić, "bila jedan od lidera SPS tokom devedesetih, odgovorna za kriminalnu politiku te stranke, od ratova do izborne krađe koju je i sama organizovala u Kragujevcu 1996. i da ne može biti simbol parlamenta evropske Srbije".

Prema Jovanoviću, Srbiji je potreban povratak na reformski kurs Vlade Zorana Đinđića, a ne kontinuitet sa ljudima i idejama Slobodana Miloševića.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE