• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dulić: Nova vlada do kraja sedmice

Oliver Dulić kaže da će nova vlada Srbije biti formirana do kraja sedmice i da će DS ubrzo saopštiti ime kandidata za premijera Srbije.

 Dulić: Nova vlada do kraja sedmice Izvor: MONDO

Član Predsedništva Demokratske stranke (DS) Oliver Dulić izrazio je uverenje da će nova vlada Srbije biti formirana do kraja sedmice i dodao da će DS ubrzo saopštiti ime kandidata za premijera Srbije.

"DS ima izuzetno kvalitetne ljude koji su u ovom trenutku u opciji za predsednika Vlade. Ko god bio, siguran sam da će dobro voditi buduću Vladu", rekao je Dulić novinarima u Skupštini Srbije i dodao da će ime mandatara "vrlo brzo" saopštiti lider DS Boris Tadić.

Govoreći o sednici Predsedništva DS, Dulić je kazao da se raspravljalo o toku pregovora i podeli resora, odnosno o ljudima iz DS koji će "preuzeti odgovornost" u budućoj vladi.

"Imali smo jednu dugu sednicu Predsedništva stranke... Pošto su teme važne, biće raspravljene i u nastavku sednice Predsedništva", rekao je Dulić i dodao da unutar DS-a nema mimoilaženja oko kandidata za premijera.

Komentarišući prekid nastavka konstitutivne sednice Skupštine Srbije, Dulić je kazao da je dobro što će se sednica nastaviti u sredu jer parlament mora da se konstituiše što pre.

"Moram da kažem da je opozicija u nekim stvarima u pravu, u nekima nije", rekao je Dulić, ali je dodao da su i ranije sednice poput onih na kojima se raspravljalo o Kosovu, bile zakazivane na način na koji je zakazana današnja.

On je ipak naveo da bi se trebalo striktno držati Poslovnika o radu parlamenta, jer se radi o "istorijskoj sednici".

Prema njegovim rečima, svaka sednica na kojoj se bira predsednik je istorijska i ne treba da se baci nijedna senka na izbor.

Dulić je, međutim, naveo da bi bilo korektno da opozicija "proguta gnev" zbog toga što je formirana skupštinska većina koja joj nije po volji, kako bi se sednica završila bez opstrukcija.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE