• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevanović: Nisam u sukobu interesa

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović negirao je da je u sukobu interesa zato što je poslanik Skupštine i gradonačelnik.

 Stevanović: Nisam u sukobu interesa Izvor: MONDO

"Prema zakonu, poslanici ne mogu biti oni koji su u izvršnim organima i u pravosuđu. Tu se misli na republičke izvršne organe. Kakav sam ja republički izvršni organ kao gradonačelnik", upitao je Stevanović reagujući na optužbe radikala i "narodnjačke koaliicje" da je u sukobu interesa.

Stevanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je njemu i drugim gradonačelnicima koji sede u parlamentu cilj da učine sve da građanima koje predstavljaju bude bolje.

On je dodao da očekuje i od Ustavnog suda da potvrdi da nije u sukobu interesa.

Stevanović je, međutim, naveo da će se povući iz parlamenta ako Republički odbor za sprečavanje sukoba interesa iznese stav da on ne može istovremeno biti poslanik i gradonačelnik.

Govoreći o kandidatkinji za predsednicu Skupštine Srbije, Kragujevčanki Slavici Đukić-Dejanović, on je kazao da su njih dvoje 1990-ih bili na suprotnim stranama, ali da nikada među njima nisu bili nekorektni odnosi.

"To je izuzetno inteligentna i korektna žena, odličan lekar, vrlo principijelna. Nikada nije stavljala partijske interese ispred ljudskih stvari. Što se nas Kragujevčanna tiče to je nabolji kandidat za predsednika Skupštine", kazao je Stevanović.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE