• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Obračun" Nikolića i Dačića za govornicom

Skupština Srbije nastavila je posle jednočasovne pauze raspravu o izboru predsednika parlamenta.

 "Obračun" Nikolića i Dačića za govornicom Izvor: MONDO

Nastavak sednice obležila je rasprava Tomislava Nikolića (SRS) i Ivice Dačića (SPS). Nikolić je za govornicom rekao da je za Skupštinu Srbije ponižavajuće da stranka koja se "jedva provukla da uđe u parlament" daje predsednika te institucije. On se osvrnuo i na "neprirodnu koaliciju SPS-a i DS-a i podsetio da su pre i posle petog oktobra te stranke bile najveći neprijatelji.

Ivica Dačić je replicirao Nikoliću objašnjavajući da su socijalisti u ranijim sazivima uspeli da prevaziđu te nesuglasice, stavljajući državni interes iznad partijskog. On je međutim naveo da je jasan pokazatelj nepirodnih političkih koalicija savez SRS i DSS i upitao "ko je posle petog oktobra mogao i da zamisli da će se Vojislav Koštunica udružiti sa radikalima?", što je izazvalo aplauz poslanika DS-a i SPS-a.

U polemiku se uključio i Čedomir Jovanović (LDP) koji je ponovio stav stranke da je predlog da kandidatkinja SPS-a bude predsednica Skupštine neprihvatljiv. On je naveo da ukoliko SPS stremi da postane moderna proevropska stranka levice, mora i da se ogradi od svoje prošlosti koja je Srbiju odvela u propast, ali i da SPS međutim na tako nešto nije spreman.

Na sednici, koja je juče počela, trebalo bi, pored predsednika, da budu izabrani i potpredsednici, sekretar parlamenta kao i skupštinski organi.
Time će biti zaokruženo konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije.

Na sastanku šefova poslaničkih klubova sa predsedavajućim parlamenta Jovanom Krkobabićem dogovoreno je da parlament zaseda i posle 18 sati do završetka one tačke koja na dnevnom redu bude u to vreme.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE