• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Potpisujemo koalicioni sporazum

Mlađan Dinkić izjavio da bi u četvrtak trebalo da bude potpisan koalicioni sporazum stranaka koje će formirati novu Vladu Srbije.

 Dinkić: Potpisujemo koalicioni sporazum Izvor: MONDO

Potpisivanjem tog sporazuma steći će se uslovi za završetak predloga zakona o ministarstvima koji će biti upućen Skupštini Srbije na usvajanje, rekao je Dinkić za radio B92.

On je ocenio da bi vlada mogla biti formirana polovinom sledeće nedelje, u zavisnosti od rasprave koja bude vođena u parlamentu o predlogu zakona o ministarstvima.

Dinkić je potvrdio da se predsednik Srbije Boris Tadić dvoumi oko izbora jednog od trojice kandidata za mandatara koji se pominju i u medijima.

U medijima su se ovih kao kandidati za mandatara pominjala imena Bojana Pajtića, Mirka Cvetkovića i Vuka Jeremića.

Prema Dinkićevoj oceni, Tadić bi tokom dana morao da objavi odluku o mandataru, jer je to neophodno kako bi vlada bila izabrana.

Dodao je da bi, po njegovom mišljenju, premijer Srbije trebalo da bude Bojan Pajtić, jer kao predsednik Izvršnog veća Vojvodine već ima iskustvo u upravljanju vladom i dobar rezultat na toj funkciji.

Komentarišući podelu resora u budućoj vladi, Dinkić je rekao da bi vlada trebalo da bude manja nego što je najavljeno, ali da o tome odlučuje Demokratska stranka (DS) kao najveća članica koalicije.

"Ako vlada ne bude davala dobre rezultate, imaćemo problem i mi kao članovi te koalicije i građani", rekao je Dinkić i dodao da je važno da se ostvari homogenost među onima koji učestvuju u vladi.

Dinkić nije želeo da komentariše resore koji su dodeljeni socijalistima, među kojima je i ministarstvo policije, ali je naveo da je iz DS-a dobio uveravanje da će ključne resore u policiji i Bezbednosno-informativnoj agenciji voditi ta stranka.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE