• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trojica povređena u sukobu Srba i Albanaca

Do sukoba u selu došlo je zbog početka gradnje džamije.

 Trojica povređena u sukobu Srba i Albanaca Izvor: MONDO

Dvojica pripadnika Kosovske policijske službe (KPS) i jedan Srbin povređeni su u četvrtak tokom sukoba kamenicama Albanaca i Srba u selu Berivojce, opština Kamenica, rečeno je agenciji Beta u policiji.

Do sukoba je došlo zbog početka gradnje džamije u selu.

Kako javljaju prištinski mediji, Srbi stanovnici mešovitog sela Berivojce, nezadovoljni početkom gradnje džamije, postavili su blokade na seoskom putu prema mestu gde je počela gradnja.

Na to su reagovali Albanci koji su počeli da sklanjaju kamenje sa puta, pa su dve strane počele da se gađaju kamenicama.

Nakon incidenta reagovala je gnjilanska policija, a portparol KPS za Gnjilane, poručnik Ismet Hašani rekao je da su i nakon dolaska policije Srbi i Romi kamenicama gađali Albance. Druga strana je uzvratila na isti način.

Policija je zbog toga intervenisala i pokušala da radvoji sukobljene strane, a pritom su povređena dva pripadnika policije, od kojih je jedan bio na dužnosti, dok je drugi bio slučajni prolaznik.

U razmeni kamenica povređen je i jedan Srbin.

Portparol KPS je dodao da je policija uspela da razdvoji sukobljene i uspostavi red.

Predsednik opštine Kamenica Begzad Sinani je sinoć imao odvojene sastanke sa stanovnicima sela. Za danas je predviđeno da Sinani na zajedničkom sastanku razgovara sa predstavnicima albanske, srpske i romske zajednice.

Predstavnik Srba iz sela Borivojce Boža Stanojević optužio je, međutim, KPS da je stala na stranu Albanaca i da su policajci pretukli nekoliko Srba pendrecima.

Stanojević je za KiM Radio kazao da su se Srbi usprotivili gradnji džamije jer je predviđena na mestu gde se inače okupljaju Srbi tokom seoskog sabora. "Napali su nas pendrecima i ima povređenih ljudi. Jedno lice je zbog povreda prebačeno u bolnicu u Vranju. Provocirali su nas i hteli da probiju kordon koji smo napravili", rekao je Stanojević.

Prema njegovim rečima, nakon razgovora sa predsednikom opštine, potpredsednikom i KPS policijcima Srbima je rečeno da će do daljeg biti obustavljena gradnja džamije.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE