• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić-Dejanović: Sednica parlamenta Srbije u ponedeljak

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović zakazala za ponedeljak, 30. jun, sednicu parlamenta

 Đukić-Dejanović: Sednica parlamenta Srbije u ponedeljak Izvor: MONDO

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović zakazala je za ponedeljak, 30. jun, sednicu parlamenta, a poslanici vladajuće koalicije uputili su u skupštinsku proceduru Predlog zakona o ministarstvima i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o vladi, saopšteno je u petak kasno uveče.

Izmenama zakona o vladi prvi potpredsednik vlade biće zamenik predsednika vlade, a uvodi se i institut zlatnog glasa kojim premijer dobija pravo da odluči u slučaju nemogućnosti donošenja odluke, saznaje agencija Beta.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, Đukić-Dejanović je sednicu parlamenta zakazala na zahtev 122 poslanika. Na dnevnom redu sednice biće Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vladi i Predlog zakona o ministarstvima.

Đukić-Dejanović je podsetila da je završeno konstituisanje parlamenta i da je u toku procedura oko formiranja vlade.

"Očekujem da se o tim predlozima raspravlja na sednici u ponedeljak", precizirala je Djukić-Dejanović i najavila da bi zakoni trebalo da budu usvojeni naredne sedmice, čime bi se ispunio pravni uslov za formiranje vlade.

Prema njenoj proceni, predlog zakona o vladi bi trebalo da bude u funkciji operacionalizacije izvršne vlasti, koja bi značila bolje funkcionisanje nove vlade.

"Parlament će sigurno raspravljati o SSP-u i gasnom sporazumu sa Rusijom, ali tek kada ih vlada uputi u skupštinsku proceduru", navela je Đukić-Dejanović, dodajući da će od procene vlade o tome šta je prioritet zavisti koja će se zakonodavna materija naći na dnevnom redu.

Đukić-Dejanović je podsetila da je dogovor o formiranju Vlade Srbije sa DS-om baziran na principima jačanja državnih i nacionalnih interesa, putu ka evropskim integracijama, ekonomskog razvoja, programu zadovoljenja socijalnih potreba stanovništva i borbi protiv korupcije i kriminala.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE