• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manjine: Hoćemo ministarstvo!

Predstavnici nacionalnih manjina negodovali zbog najave spajanja ministarstva pravde i minstarstva za ljudska i manjinska prava.

 Manjine: Hoćemo ministarstvo! Izvor: MONDO

Predstavnici nacionalnih manjina u Skupštini Srbije su negodovali zbog najave da će biti podnet amandman na Predlog zakona o ministarstvima kojim se predlaže spajanje ministarstva pravde i minstarstva za ljudska i manjinska prava.

Šef poslaničke grupe manjina u srpskom parlamentu Balint Pastor izjavio je da se Savez vojvođanskih Mađara i mađarska koalicija zalažu da bude formirano ministartvo za ljudska i manjinska prava.

"To smo smatrali neophodnim i u prošlom sazivu jer u Srbiji živi 18 odsto pripadnika nacionalnih manjina", rekao je on novinarima u Skupštini.

Pastor je dodao da bi to ministarstvo trebalo da izradi niz zakonskih propisa kao što je zakon o nacionalnim savetima kao i da se bavi problemom manjinskih zajednica.

On je rekao da ministarstvo za nacionalne manjne treba da postoji, ali da bi trebalo da ga vodi pripadnik većinskog naroda.

"Ako ne bude formirano to ministarstvo, SMV će morati da preispita podršku Predlogu zakonu o ministarstvima jer nas nisu konsultovali o amandamu i to nije korektno, a računaju na naše glasove", rekao je Pastor.

Poslanik Koalicije Albanaca Preševska dolina Riza Halimi izjavio je da će biti uzdržan što se tiče podrške Predlogu zakona o ministarstvima i složio se sa Pastorom da je nekorektno to što nije konsultovan u vezi sa amandmanom.

Predsednik Zakonodavnog odbora Skupštine Srbije Vlatko Ratković najavio je ranije da će poslanički klub Za evropsku Srbiju podneti amandman na Predlog zakona o ministarstvima kojim se predviđa spajanje ministarstva pravde i ministarstva za ljudska i manjinska prava.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE