• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljoveras: Nema budućnosti za Srbiju van EU

Predsednik Evropske komisije u Beogradu rekao da nema svetle socijalne i ekonomske budućnosti za Srbiju van evropskog integracionog procesa

 Ljoveras: Nema budućnosti za Srbiju van EU Izvor: MONDO

Predsednik Evropske komisije u Beogradu Žoze Ljoveras rekao je u petak da gradjani treba da shvate da nema svetle socijalne i ekonomske budućnosti za Srbiju van evropskog integracionog procesa.

Žoze Ljoveras je to rekao na konferenciji na kojoj je objavljen konkurs za najbolji novinarski prilog u štampanim i elektronskim medijima, na teme evropskih integracija, primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, evropskih vrednosti.

"Dok gradjani ne budu razumeli sam proces (integracija), on neće biti brz i uspešan", istakao je Ljoveras i dodao da je upravo uloga medija u tom smislu od neprocenjivog značaja za širenje svesti gradjana Srbije o integrativnim procesima, koji se, prevashodno, tiču njihovog svakodnevnog života, kao što je životna sredina, zaštita potrošača, regionalni razvoj i reforma pravosudja i policije.

Direktorka kancelarije za evropske integracije Srbije Tanja Miščević istakla je da jedan od budućih akcenata Srbije u procesu evropske integracije "pomoć, podrška i stvaranje pravne osnove za bolje funkcionisanje malih i srednjih preduzeća u Srbiji".

Ona je rekla da mediji nisu samo kanal preko koga gradjani bivaju obaveštavani, već i preko koga će biti otvoren razgovor o najboljem načinu integracije u EU.

I izvršna direktorka Erste banke Andrea Brbaklić ukazala je na značaj evropskih integracija za svakodnevni život gradjana i istakla da će se ta banka baviti procesom evropskih integracija isključivo iz poslovnog ugla.

"Mala i srednja preduzeća su ključni faktor razvoja Srbije i mi ćemo se truditi da približimo ovdašnjoj javnosti sve ono što EU donosi za male i srednje preduzetnike", rekla je Brbaklićeva.

Organizatori konkursa na kome mogu učestvovati svi novinarski radovi objavljeni u štampanim ili elektronskim medijima u periodu od 1.
januara do 1. novembra 2008. godine su Kancelarija za evropske integracije Srbije, delegacija Evropske komisije u Srbiji, ambasada Francuske u Beogradu i Erste banka.

Novinari će se takmičiti u kategoriji najboljeg televizijskog i radijskog priloga, najboljeg novinskog teksta, najboljeg priloga u lokalnim medijima i najboljeg priloga na temu malih i srednjih preduzeća.

Pobednici na konkursu će otputovati na nagradna putovanja u Pariz i Brisel, gde će imati priliku da se upoznaju sa svim relevantnim akterima u procesima evropskih integracija, a pre svega sa deskom za Srbiju u Briselu.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE