• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vozač Skupštine Kosova diler heroina

Kosovska policija potvrdila da je niška policija uhapsila službenika kosovske skupštine u čijem je automobilu pronašla pola kilograma heroina

 Vozač Skupštine Kosova diler heroina Izvor: MONDO

Kosovska policija je potvrdila da je niška policija uhapsila službenika kosovske skupštine u čijem je automobilu kod Kuršumlije pronašla pola kilograma heroina, preneli su kosovski mediji na albanskom.

Navodi se da je reč o vozaču jednog člana predsedništva Skupštine Kosova.

Predsednik Skupštine Jakup Krasnići nije negirao da je uhapšeni vozač jednog člana predsedništva Skupštine, ali je ocenio da odgovornost leži na članovima predsednistva koji svoje vozače zapošljavaju mimo procedure skupštinske administracije.

"Poznato vam je da su članovi predsedništva kada su stupali na dužnost doveli i svoje osoblje koje je bilo van skupštinske administracije i ako neko treba da se poziva na odgovornost zbog ovoga što se desilo, onda je to član predsedništva za čijeg se vozača sumnja da je uhapšen u Nišu", rekao je Krasnići.

Predstavnici policije su naveli da su oni o ovom slučaj imali informacije, ali da nisu ništa preduzeli jer nisu imali nikakav zahtev porodice uhapšenih.

Kosovska policija će danas u vezi sa konkretnim slučajem da uputi zahtev UNMIK policiji koja će ga proslediti zvaničnicima u Beogradu.

Pre četiri dana, niška policija je u okolini Kuršumlije, nedaleko od motela "Rado", presecajući lanac šverca droge, uhapsila dvojicu kosovskih Albanaca, od kojih je jedan zaposlen u Skupštini Kosova.

Uhapšeni i pritvoreni su braća Naim (45) i Aziz Halili (38), obojica iz Prištine, kao i Goran Blažić (44) iz Niša.

Kako je saopšteno, braća Halili su "pod okriljem mraka, usred noći, ilegalno prešli administrativnu liniju razdvajanja između Srbije i Kosova".

"Svojim putničkim vozilom do Kuršumlije su stigli seoskim i šumskim putem, nedaleko od Podujeva, i sa sobom poneli 527,32 grama heroina”, vrednog oko 20.000 evra.

U Policijskoj upravi u Nišu je odmah utvrđeno da je Naim vozač u Skupštini Kosova, dok se Aziz nije izjašnjavao.

Posle hapšenja, braća Halili i Blažić su predati istražnim organima Okružnog suda u Prokuplju gde im je određen jednomesečni pritvor.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE