• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LSV neće podržati rezoluciju i enegretski sporazum

Bojan Kostreš izjavio da LSV neće glasati za Predlog rezolucije o Kosovu i Metohiji ako ne dobije argumente zašto je ona dobra za Srbiju.

 LSV neće podržati rezoluciju i enegretski sporazum Izvor: MONDO

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je da ta stranka neće glasati za vladin Predlog rezolucije o nastavku kontinuiteta državne politike prema Kosovu i Metohiji ako ne dobiju argumente zašto je ona dobra za Srbiju.

"Poslanici LSV protive se rezoluciji o Kosovu i postupiće prema odluci predsedništva stranke. Ukoliko ne dobijemo jasna objašnjenja i viđenja zašto je ta rezolucija dobra za Srbiju i na koji način može da pomogne državi, nećemo biti u prilici da podržimo ovu rezoluciju", kazao je Kostreš novinarima u Skupštini Srbije.

On je rekao da očekuje da će premijer Srbije izneti tačne argumente zašto je rezolucija dobra i da ukoliko premijer to tačno objasni mogu promeniti stav.

"U svakom drugom slučaju za nas je takva jedna rezolucija neprihvatljiva", istakao je Kostreš.

On je dodao da je LSV bila i protiv prethodnih rezolucija, jer smatraju da na taj način ne može da se rešava pitanje Kosova.

Prema njegovim rečima, poslanici LSV će takođe glasati protiv energetskog sporazuma, jer je on neprihvatljiv za građane Vojvodine "ne zato što Srbiji ne treba južni tok, nego zato što ne može da se proda NIS koja je vlasništvo AP Vojvodine".

Kako je naveo, "do 31. decembra Vojvodini mora da bude vraćena njena imovina, NIS je imovina Vojvodine i bez saglasnosti skupštine i vojvođanskih organa mi ne možemo da prihvatimo taj energetski sporazum".

"Znači, nismo protiv energetskog sporazuma zato što mislimo da on nije dobar za Srbiju, već zato što tražimo obeštećenje za Vojvodinu i dok se Vojvodini ne vrati njena imovina, i ona na bude pravedno obeštećena zbog prodaje te njene imovine, mi nećemo biti u prilici da podržavamo ovakve procese", kazao je Kostreš.

On je naveo da će ta stranka tražiti sastanak sa premijerom na kom će ponoviti navedene razloge od kojih zavisi podrška energetskom sporazumu.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE