• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Veljini na protestu zbog Radovana

Nova Srbija će se pridružiti protestu koji organizuje SRS povodom hapšenja bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

 I Veljini na protestu zbog Radovana Izvor: MONDO

Lider NS Velimir Ilić najavio je u izjavi za list "Danas" da će njegova stranka učiniti sve što se od nje bude tražilo u pružanju podrške i učešća u protestu i istakao da su ostala mnoga nejasna pitanja o okolnostima vezanim za hapšenje Karadžića.

"Ostala su nejasna pitanja zašto se i kako sve to odigralo oko hapšenja Karadžića i da li je javnost ostala uskraćena za informacije o tome gde, kako i ko ga je hapsio... Ništa ne žele da završe onako kako treba da se završi i da o svemu bude obaveštena javnost", poručio je Ilić.

SRS je od utorka svakodnevno počela da organizuje proteste zbog hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića, a zamenik predsednika stranke Tomislav Nikolić najavio je da će radikali u utorak organizovati protest za očuvanje demokratije i protiv medijskog mraka u Srbiji. On je na konferenciji za novinare pozvao DSS, NS i SPS da se pridruže protestu.

Radikali su sopštili i da "medijski linč koji sprovode B92 i Radio televizija Srbije" neće sprečiti tu stranku da učestvuje u organizovanju masovnog protesta u utorak.

SRS je saopštila da ta stranka osuđuje "sve one koji učestvuju u bilo kakvim izgredima na ulicama gradova u Srbiji, jer ti ljudi suštinski ne doprinose pružanju otpora Tadićevom režimu, već samo daju municiju njegovim medijima za vođenje prljave kampanje".

Od početka protesta beleže se svakodnevni incidenti, a u četvrtak je u napadu povređen i snimatelj B92 Boško Branković, koji je zadobio prelom potkolenice.

"Kada je fotoreporter agencije Fonet dobio udarac, pao mu je objektiv sa fotoaparata i ja sam to počeo da snimam. U trenutku su mi prišli neki mladići i počeli da me tuku. Pao sam na zemlji, neki od njih su došli da me podignu, ali mi je i tada nekoliko od njih zadalo dodatne udarce", ispričao je Branković agenciji Beta.

Napad na snimatelja televizije B92 osudili su G17 plus, Demokratska stranka, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS), kao i ministar za kulturu i medije Nebojša Bradić.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE