• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorena izložba "Skupština RS 1991-2011"

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić otvorio je izložbu "20 godina Narodne skupštine Republike Srpske" u Istorijskom arhivu Užice.

 Otvorena izložba "Skupština RS 1991-2011" Izvor: MONDO

"To nije samo izložba o parlamentu već izložba o 20 godina Republike, koja je danas ovdje pobudila veliku pažnju", rekao je Radojičić Srni.

On je naveo da je na otvaranju govorio o 20 godina parlamenta Republike Srpske, o prošlosti, ratnom periodu, o uspostavljanju institucija i svim izazovima poratnog perioda.

"Govorio sam i o interesu saradnje Republike Srpske i Srbije, jer je naš interes jaka i organizovana Republika Srbija, o tome da emotivno i s jedne i s druge strane doživljavamo sve one istorijske događaje u proteklih 20 godina, i lijepe i teške, i da treba da sarađujemo u budućnosti, da gledamo koji su to zajednički projekti koji slijede", istakao je Radojičić.

On je naveo da je u Srbiji izložba već bila postavljena u Beogradu, a da ima interesovanja nekih drugih arhiva i nekoliko većih centara u Srbiji da se i u njima prikaže ono što je bilo 20 godina istorije Republike Srpske.

"I za nas je, naravno, interesantno da Srbija prati sve ono što se dešavalo u Republici Srpskoj i da imamo komunikaciju i o prošlosti i o budućnosti", naglasio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Na otvaranju izložbe govorili su i predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, direktor Arhiva Republike Srpske Dušan Popović, kao i direktor Istorijskog arhiva u Užicu Vesna Prljević, a, između ostalih, prisustvovao je ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković.

Prije otvaranja izložbe, Radojičić je razgovarao sa Stefanovićem, Selakovićem i gradonačelnikom Užica Sašom Miloševićem, o zajedničkim temama i projektima.

Radojičić je naveo da je razgovarano o onome što je interesantno i za Republiku Srpsku i za Srbiju, a posebno za užički kraj i Zlatiborski okrug, odnosno o projektima iz oblasti infrastrukture, turizma i energetike.

"Pošto je u Srbiji aktuelno planiranje pravca autoputa od Beograda prema Crnoj Gori, Užice je veoma zainteresovano, a i mi smo zainteresovani u smislu komunikacije istok-zapad sarajevske regije preko Romanije, Višegrada na Užice, za spajanje na taj putni pravac", istakao je Radojičić.

On je naglasio da turistički ovo već predstavlja interesantnu rutu, u koju se uklapa i Zlatibor i Tara i Užice i Višegrad i Sutjeska, što se već pojavljuje u ponudama turističkih operatera kao cjelina.

Kada je riječ o energetici, on je napomenuo da je "Srednja Drina" jedan od najkrupnijih projekata koji zajedno treba da rade Srbija, Republika Srpska i Italija kao partner.

"Ima tu i drugih stvari koje su nam interesantne iz oblasti ekonomije i kulture i drugih oblasti", naglasio je Radojičić.

On je naveo da je sa zvaničnicima Srbije razgovarao i o saradnji dva parlamenta.

"Očekujemo da sada to ide dalje u toku jeseni na nivou skupštinskih radnih tijela, odnosno odbora i komisija Skupštine Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske", naglasio je Radojičić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE