• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apel Banjalučanima da predaju oružje

U okviru kampanje "Biraj život bez oružja", predstavnici CJB Banjaluka pozvali građane da dobrovoljno, bez ikakvih sankcija, predaju nelegalno oružje.

 Apel Banjalučanima da predaju oružje Izvor: MONDO

U okviru kampanje "Biraj život bez oružja", predstavnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, Boračke organizacije, Civilne zaštite, NVO "Udružene žene" i EUFOR LOT Tima pozvali su građane da dobrovoljno, bez ikakvih sankcija, predaju nelegalno oružje, čije držanje predstavlja potencijalnu opasnost za njih, članove njihovih porodica i lokalne zajednice.
U prvih osam mjeseci ove godine na području CJB Banjaluka evidentirana su 142 krivična djela nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i 117 prekršaja po Zakonu o oružju i municiji, od čega je 116 prekršaja počinjeno nelegalnim posjedovanjem oružja.

U istom periodu privremeno je oduzeto 183 komada oružja dugih cijevi, 132 komada oružja kratkih cijevi, 90 komada minsko-eksplozivnih sredstava i 4.125 komada municije, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske uz podršku UNDP-a, OEBS-a, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, britanske ambasade u BiH i EUFOR–a organizuje do 31. decembra 2014. godine kampanju "Biraj život bez oružja".

Cilj kampanje je animirati što veći broj građana da, u skladu sa Zakonom o amnestiji, bez ikakvih posljedica mogu predati ilegalno naoružanje koje posjeduju, kao i da do kraja februara 2014. godine mogu podnijeti zahtjev za legalizaciju oružja, čije je držanje i nošenje dozvoljeno, a da nisu dužni da dokazuju porijeklo oružja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE