• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinton i CIA objavljuju dokumente o BiH

Bivši predsjednik SAD Bil Klinton i Centralna obavještana služba (CIA) narednog mjeseca će objaviti dokumente o ratu u BiH.

 Klinton i CIA objavljuju dokumente o BiH Izvor: MONDO

Kako pišu američki mediji, biće objavljeno 300 novih obavještajnih dokumenata o BiH do kojih je CIA došla tokom perioda 1992-1995. Klinton će ih predočiti javnosti 1. oktobra u sjedištu svoje fondacije u Njujorku.

Ovo će biti prvi put da bivši američki predsjednik učestvuje u objavljivanju CIA-inih dokumenata, koji su donedavno bili povjerljivi i do kojih su mogle doći samo određene osobe, prenosi Klix.ba.

Osim Klintona, na događaju će učestvovati bivši državni sekretar SAD-a Medlin Olbrajt, Vesli Klark, bivši komandant NATO-a za Evropu, Sendi Berger, bivši Klintonov savjetnik za nacionalnu bezbjednost, Leon Fert, bivši Gorov savjetnik za nacionalnu bezbjednost i bivši izvršni direktor CIA za obavještajne podatke Džon Genon.

Oni če učestvovati na simpoziju "Bosna, obavještajni podaci i Klintonovo predsjedavanje", na kojem će se razgovarati o ratu na Balkanu i ulozi obavještajnih službi u informisanju visokorangiranih političara.

Kako navodi Arkansas News, biće govora o ulozi Klintona i njegove administracije u zaustavljanju krvoprolića u zemljama bivše Jugoslavije, sa posebnim osvrtom na BiH.

(MONDO, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE