• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktorka pokupila zlato i novac i pobjegla!

Predstavnici firme "Gold Exchange" koja se bavi otkupom zlata pokupili su sav nakit i novac i - nestali.

 Direktorka pokupila zlato i novac i pobjegla! Izvor: MONDO

Radnici koji su se danas okupili ispred kancelarije ove firme u sarajevu, tvrde da im nisu isplaćene plate, a sve su kažu prijavili i policijskim agencijama u BiH.

"Do četiri sata juče sam radila normalno u 'Gold Exchange' poslovnici u Zenici, zatvorila sam radnju i otišla kući. Jutros kad sam došala na posao primijetila sam da je neko tokom noći bio u radnji, jer su odneseni zlato, srebro i novac koji su bili u sefu u radnji. Tokom pregledavanja snimka sa nadzornih kamera u radnji utvrđeno je da su sve odnijeli Ana Bet i Zeid Bilalović", kazala je za Klix.ba Nadira Valentić iz Zenice.

Kako su radnici objasnili, osnivač firme "Gold Exchange" je Želimir Bagić iz Hrvatske, a Bet je direktorica, dok je Bilalović prema njihovim informacijama prije nekog vremena dao otkaz u toj firmi i nije se pojavljivao više do protekle noći.

"Novac i zlato nisu odneseni samo iz moje poslovnice, već iz drugih prodavnica širom BiH. Koliko znam to su uradili i u nekim poslovnicama u regionu. Njih dvoje se nikome ne javljaju na telefone, nedostupni su i od sinoć ne znamo ništa o njima", kaže Valentić.

Radnici su, kako su kazali, sve to prijavili MUP-ovim, graničnoj policiji i SIPA-i. Prema informacijama koje imaju Bet i Bilalović su još uvijek u BiH, a danas ne radi nijedna poslovnica u našoj zemlji.

"Oni su navodno juče dobili nalog iz Hrvatske da se zatvore sve poslovnice u BiH. Juče je u Sarajevu zatvoreno 16 poslovnica, a u Zenici su sinoć ušli u poslovnice iza ponoći, uzeli sve što im je bilo bitno i nestali su", kaže Valntić.

Veći broj radnika u poslijepodnevnim satima danas se okupio ispred prostorija uprave ove firme u Sarajevu, u ulici Ive Andrića, ne znajući šta drugo da rade. Kažu kako im firma duguje dvije plate te da su njihove radne knjižice i ostala dokumentacija kod poslodavca. Ispred kancelarija firme u poslijepodnevnim satima došlo je 30-ak radnika iz Sarajeva, Zenice i Kaknja, a doći će i oni iz Tuzle.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE