• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS i SNSD se igraju „vrućeg krompira“

Novi sukob saopštenjima vladajuće stranke SNSD i lidera opozicije - SDS-a. I jedni i drugi prebacuju krivicu za stanje u RS poput vrućeg krompira.

 SDS i SNSD se igraju „vrućeg krompira“ Izvor: MONDO

Srpska demokratska stranka smatra da je Savez nezavisnih socijaldemokrata imao sasvim dovoljno vremena da Republiku Srpsku uvede u porodicu pravno uređenih zajednica i da rasvijetli svako krivično djelo, pa i ono, ako je počinjeno, u vrijeme vladavine SDS.

"Umjesto toga, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je kriminal s nivoa društvene deformacije doveo na nivo sistema potpuno kriminalizujući institucije, tako da su korupcija i kriminal postali svakodnevna društvena norma", saopšteno je iz SDS-a.

Stoga, navodi se u saopštenju, njegovo konstatno izvlačenje iz prošlosti poluinformacija, izvan konteksta tog vremena, ima za cilj samo da "građani ne vide šta im se dešava u sadašnjosti i ne spoznaju gorku istinu da im je vladavina SNSD-a u zadnjih osam godina pojela budućnost".


SNSD ocjenjuje da ni uređene države kao što je Njemačka za 20 godina ne bi uspjele da počiste nered i pustoš koji je SDS ostavio sadašnjoj vlasti, i u materijalnom i u institucionalnom smislu.

"Samo stranka bez imalo odgovornosti, kao što je SDS, privatizaciju više od 800 preduzeća za svega 18 miliona KM u njihovom višegodišnjem mandatu, može nazvati `kriminalom nivoa društvene deformacije`“ - saopšteno je iz SNSD-a.

U saopštenju se navodi da danas ne bi bilo ni Republike Srpske, ni javnih dobara da SNSD i predsjednici koji su dolazili iz redova ove partije nisu preuzeli vlast 2006. godine.

"Ostali bi na slobodi samo tajkuni SDS-a i ubice koje je SDS tako velikodušno milovao" - poručuju iz SNSD-a.

"Ono što SDS očito boli jeste činjenica da građani, posebno Istočnog Sarajeva, kao svjedoci SDS-ovih prvatizacija, fantomskih firmi, ali i gotovo svakodnevnih ubistava, dobro pamte ko ih je i kako vodio i predstavljao, i ko je bio odgovoran za takvu situaciju", ističe se u saopštenju.

Iz SNSD-a poručuju da oni, koji su na političku pijacu iznijeli samu Republiku Srpsku za koju je život dalo više od 30.000 njenih najboljih sinova, i koji su spremni da trguju njenim nadležnostima, ako imaju imalo obraza ne bi smjeli ni da pomenu riječi pravo ili moral.

"Lista kriminalnih djela SDS je podugačka za jedno saopštenje. Srećom pamćenje naroda na to mračno doba je malo duže" - navodi se u saopštenju SNSD-a.

"Ako je neko zloupotrijebio funkciju predsjednika Republike Srpske onda je to Milorad Dodik", tvrde u SDS-u i dodaju da je predsjednik Dodik "zadnja ličnost u Republici Srpskoj koja može da se poziva na pravo i moral".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE