• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nedopustivo ponašanje Lagumdžije"

Diplomata Slobodan Šoja je izjavio da je nedopustivo ponašanje Zlatka Lagumdžije na zasjedanju Generalne skupštine UN u Njujorku.

 "Nedopustivo ponašanje Lagumdžije" Izvor: MONDO

On je rekao da nema opravdanja za diplomatski skandal koji je izazvao ministar inostranih poslova BiH kada se nije pojavio na otvaranju zasjedanja, a propustio je i govor generalnog sekretara UN Ban Ki Muna.

"Na velikim multilateralnim zasjedanjima uvijek se održava bezbroj bilateralnih sastanaka izvan sale u kojoj se održava generalna debata. To može biti razlog neprisustva glavnoj debati. Međutim, nepisano je diplomatsko pravilo da postoji vrijeme kada svi moraju biti u sali", izjavio je Šoja za Srnu.

Šoja kaže da je poželjno da se sluša govor američkog predsjednika Baraka Obame, ali da ne vidi razlog zašto je Obamin govor važniji od govora predsjednika Rusije, Francuske, Sirije, Kine ili bilo koga drugog.

"U sali UN Obama je u istoj ravni sa svim ostalim predsjednicima", konstatovao je Šoja, koji je bio ambasador BiH u Francuskoj i Egiptu.

Šoja je istakao da bi, ipak, prije komentara trebalo čuti Lagumdžijino obrazloženje zašto je bio odsutan.

Mediji prenose da je Lagumdžija propustio i govor predsjednika Generalne skupštine UN DŽona Eša, a u prostoriju je ušao na pola govora predsjednika SAD Baraka Obame.

Lagumdžija je niz skandala nastavio i time što se nije pojavio na zasjedanju dok je govorio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE