• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radončić ne ide u Brisel

Predsjednik SBB Fahrudin Radončić, zbog naglog pogoršanja zdravlja člana porodice, neće prisustvovati sutrašnjem sastanku u Briselu

 Radončić ne ide u Brisel Izvor: MONDO

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić, zbog naglog pogoršanja zdravlja člana porodice, neće prisustvovati sutrašnjem sastanku u Briselu predstavnika EU i stranačkih lidera i zvaničnika iz BiH.

Iz SBB-a je saopšteno da će delegaciju ove stranke, koja ima sve kompetencije zastupanja stavova SBB-a, predvoditi potpredsjednik stranke Mirsad Đonlagić.

Radončić je danas, umjesto predviđenog susreta u Mostaru, imao polučasovni telefonski razgovor sa predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem, koji je ponovo istakao da HDZ i SDA nemaju potpuno definisan tekstualni prijedlog za provođenje odluke "Sejdić-Finci" koji bi mogao biti dat na uvid SBB-u.

Konkretan prijedlog HDZ-a i SDA, kako je shvatio Radončić, sutra će u Briselu saopštiti Čović i potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović, navodi se u saopštenju.

U Briselu će sutra početi treća runda dijaloga na visokom nivou o procesu pridruživanja između predstavnika Evropske komisije i političkih lidera iz BiH, u okviru kojeg će biti riječi i o provođenju odluke "Sejdić-Finci". 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE