• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Bihaću se najteže živi

Istraživanja CCI pokazala su da se, od 14 analiziranih gradova u BiH, najlošije živi u Bihaću, gdje je čak 42 odsto stanovnika na ivici siromaštva.

 U Bihaću se najteže živi Izvor: MONDO

Prema ovom istraživanju, stanovnici Bihća su najnezadovoljniji kvalitetom života, a o tim rezultatima obavijestili su ih aktivisti CCI, koji su postavili štand u ovom gradu povodom Sedmice građanskog učešća.

Prema riječima koordinatorke projekta Ane Lučić, anketa sprovedena među stanovnicima Bihaća pokazala je da je čak 42 odsto stanovništva na granici siromaštva, a 82 odsto odgovorilo je da ima problema da s primanjima izdrži do kraja mjeseca.

Prosječni prihodi domaćinstva su oko 750 KM (oko 375 evra), ali su građani ipak savjesne platiše komunalnih usluga, jer 66 posto anketiranih redovno plaća račune.

Analizom rada lokalnih organa vlasti pokazalo se i da je Opština Bihać u 2012. godini imala procentualno najveće izdvajanje iz budžeta za plate i naknade zaposlenih u administraciji - više od 28 odsto, kaže Lučić.

Ulični štand je jedna u nizu aktivnosti CCI u sklopu projekta "Lokalna uprava za kvalitet života građana - faza 2" koji finansira Evropska unija, a sproveden je u 14 gradova u BiH, piše "Dnevni avaz".

(MONDO/agencije, foto arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE