• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na tri lokacije pronađeni posmrtni ostaci

Posmrtni ostaci nađeni na lokaciji Jezernica-Bare, opština Kladanj i lokacijama Lolići i Kameničko brdo-Vaselići, opština Bratunac

 Na tri lokacije pronađeni posmrtni ostaci Izvor: MONDO

Tokom ekshumacija na lokaciji Jezernica-Bare, opština Kladanj, pronađen je fragment tijela jednog lica, dok su na lokacijama Lolići i Kameničko brdo-Vaselići, opština Bratunac, pronađeni ostaci tijela jednog lica i fragmenti kostiju više lica.

Pronađeni posmrtni ostaci prevezeni su u Komemorativni centar u Tuzli, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička obrada, odnosno utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje uzoraka kostiju da bi DNK analizom bio utvrđen identitet žrtava, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Procesom ekshumacije na terenu je koordinisao stručni saradnik Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH, a ekshumaciju su obavljali službenici Instituta za nestala lica BiH, vještak patolog sudsko-medicinske struke, kao i pripadnici policijskih stanica Kladanj i Bratunac.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih lica, nastavlja aktivnosti u procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH, napominje se u saopštenju.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE