• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Funkcioneri spiskali pare iz budžeta na imidž

Institucije na nivou BiH su prošle godine budžet veći od 900 miliona konvertibilnih maraka velikim dijelom potrošile kupujući skupu opremu.

 Funkcioneri spiskali pare iz budžeta na imidž Izvor: MONDO

Novac je otišao na višu klasu vozila, najnovije mobilne aparate i to radi imidža i prestiža, a ne stvarne potrebe.

To je navedeno u reviziji izvještaja o izvršenju budžeta institucija BiH za prošlu godinu koji je objavila Kancelarija za reviziju institucija BiH.

Revizori su ovakvo ponašanje nazvali "domino efektom" i naveli da je "ovaj problem uzrokovan nedostatkom jedinstvenih pravila ponašanja, čelnici se rukovode logikom - ponašaj se kao svi drugi, s obzirom na to da za takvo ponašanje nema nikakvih sankcija".

Kako se precizira, ove institucije su više od polovine sume potrošile za bruto plate i naknade zaposlenima i to 518,47 miliona maraka (preko 250 miliona evra).

Za putne troškove dato je 11,87 miliona KM (šest miliona evra), a za PTT usluge 9,18 miliona KM (4,5 miliona evra), pri čemu su revizori naglasili da još nije usvojen podzakonski akt koji bi na jedinstven način uredio korišćenje mobilnih i fiksnih telefona.

Upotreba vozila, uključujući i teška transportna sredstva iz Ministarstva odbrane BiH, koštala je prošle godine 17,37 miliona maraka (što je oko 8,5 miliona evra) i to bez jasnih pravila upotrebe vozila, piše u izvještaju revizora, a prenosi "Glas Srpske".

(Tanjug, foto: Guliver/Getty/Thinkstock)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE