• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bez mehanizma koordinacije nema EU"

Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović izjavila da se BiH ne može kretati dalje ka EU ako nema mehanizma koordinacije za pitanja EU.

 "Bez mehanizma koordinacije nema EU" Izvor: MONDO

"Jedini način da se BiH kreće naprijed jeste da dobijemo mehanizam koordinacije koji će imati sistemski karakter“, istakla je Cvijanovićeva u završnoj riječi u parlamentu Srpske o informaciji o aktivnostima na uspostavljanju sistema koordinacije procesa evropskih integracija u BiH.

Cvijanovićeva je rekla da je zadovoljna mišljenjem parlamenta Republike Srpske o ovom pitanju, navodeći da je svaka diskusija u Narodnoj skupštini bila konstruktivna.

Ona je dodala da će odluku o uspostavljanju mehanizma koordinacije donijeti Savjet ministara BiH, nakon što je usvoje vlade entiteta, nakon čega bi trebalo da bude potpisan memorandum između različitih nivoa izvršne vlasti.

"Nadam se da će do 10. oktobra doći do saglasnosti na ovaj dokument. Republika Srpska nema nijedan problem kada je riječ o ovom dokumentu, dok su mjesta o kojima ima određenih sporenja vezana isključivo za Federaciju BiH, a odnose se na poziciju kantona“, zaključila je Cvijanovićeva.

(Srna, Foto: Ilustracija)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE