• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici "Hidrogradnje" nastavljaju štrajk

Štrajk radnika "Hidrogradnje" Sarajevo, koji je počeo u ponedjeljak biće nastavljen, izjavio je portparol Sindikata ove kompanije Redžep Tufekčić.

 Radnici "Hidrogradnje" nastavljaju štrajk Izvor: MONDO

Tufekčić je naveo da je danas u Osnovnom sudu u Sarajevu održano ročište o legalnosti štrajka radnika, te da se odluka očekuje u ponedjeljak, 7. oktobra.

"Uprava nije odredila prioritete koji se odnose na održavanje minimuma radnog procesa. Ono što su odredili, mi smo odradili“, rekao je Tufekčić.

On je ponovio da Sindikat traži uplate doprinosa svim fondovima u Federaciji BiH radi uvezivanja staža, isplatu plata i nove poslove za ovu, prije izbijanja rata u BiH, renomiranu kompaniju.

Stav Uprave i Nadzornog odbora od početka štrajka jeste da nisu u mogućnosti da ponude nikakva obećanja radnicima zbog sveukupne situacije i blokade računa, te se u takvoj situaciji očekuje aktivno uključivanje resornog ministarstva i Vlade Federacije BiH u rješavanje situacije u ovoj kompaniji.

Nadzorni odbor "Hidrogradnje" donio je u septembru odluku o prodaji zgrade direkcije u sarajevskoj Ulici Hamdije Kreševljakovića, a sredstva od eventualne transakeije prioritetno bi bila iskorištena za izmirivanje obaveza po osnovu uplate doprinosa radnicima, koje iznose oko 13 miliona KM.

Agencija za privatizaciju Federacije BiH do danas nije primila nijednu ponudu za kupovinu poslovne zgrade direkcije "Hidrogradnje“ Sarajevo iako je rok za provođenje odluke Nadzornog odbora o prodaji zgrade istekao juče.

Procjenjuje se da zgrada direkcije "Hidrogradnje" vrijedi oko 19,2 miliona KM.

(Srna, Foto: Ilustracija)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE