• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smjena atašea zbog divljanja u Beogradu

Vojni ataše BiH u Srbiji Ivica Pavić, koji je početkom septembra u blizini Beograda izazvao saobraćajnu nezgodu u alkoholisanom stanju, biće smijenjen

 Smjena atašea zbog divljanja u Beogradu Izvor: MONDO

On će biti smijenjen na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva BiH i po hitnom postupku vraćen u zemlju.

Kako pišu "Nezavisne novine", nakon kraće istrage, ali i izvještaja o okolnostima nezgode koji je poslao sam Pavić, Ministarstvo odbrane BiH odlučilo je da pokrene proceduru njegove smjene zbog štete nanesene ugledu profesije i samoj BiH.

Dodatni argumenti za ovakvu odluku bili su navodi da ovo nije prvi incident Pavića, jer se u diplomatskim krugovima pročulo da je često u "stanju" nedopuštenom za vojne diplomate njegovog ranga.

Inicijativa Ministarstva u Predsjedništvo je stigla prije nekoliko dana, a čeka se samo povratak iz SAD Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva.
U Komšićevom kabinetu listu je potvrđeno da je stigao zahtjev za pokretanje procedure Pavićeve smjene.

"Sjednica Predsjedništva BiH biće održana naredne sedmice i već je donesena odluka o smjeni Pavića i njegovom vraćanju u BiH", potvrdio je Damir Bećirović, Komšićev savjetnik za medije i unutrašnju politiku.

"Nezavisne" podsjećaju da je, prema pisanju beogradskih medija, Pavić izazvao nezgodu u alkoholisanom stanju a po dolasku policije nije želeo da uradi alkotest, već se pozvao na diplomatski imunitet.

Država domaćin je imala diskreciono pravo da ga "zamoli" da ode iz zemlje ili da ga proglasi nepoželjnom osobom, međutim, nije poznato da li su njegova smjena i povratak u BiH izdejstvovani ovim diplomatskim aktom zvaničnog Beograda, navodi list.

Slične probleme sa "podivljalim" diplomatama imaju i naše komšije, pa su slični slučajevi zabilježeni i u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

(Tanjug, foto: zvornikdanas.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE