• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastanak u MUP-u zbog optužbi za zelenaštvo?

U zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova RS u toku je sastanak najužeg rukovodstva MUP-a, javlja ATV.

 Sastanak u MUP-u zbog optužbi za zelenaštvo? Izvor: MONDO

Vanredni sastanak počeo je u 18 časova i 30 minuta.

Kako ATV saznaje razlog što su se nedjeljom naveče okupili ministar i najbliži saradnici jeste slučaj Branislav Smiljanić s kojim se u vezu dovode i neki inspektori MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova RS Radislav Jovičić u zgradu ministarstva oko 19 sati.

Za izjave nije bio raspoložen. Prije ministra u zgradu je stiglo najuže rukovdostvo MUP-a. Kako ATV saznaje, večerašnji sastanak sazvao je upravo ministar Jovićić odlučan da riješi cijelu situaciju, a u vezi informacija u javnosti o slučaju Branislav Smiljanić.

Nekoliko izvora iz MUP-a potvrdilo je ATV-u da ministar Jovičić ne prihvata bilo kakva objašnjenja da je slučaj zastario.

Ne prihvata Jovičić, tvrde izvori, ni rješenja, osim da se protiv inspektora banjalučkog Centra Javne bezbjednosti koji se pominju u slučaju Smiljanić ispita sva situacija i istraga dovede do kraja, a oni koji su prekršili Zakon, a ovlaštena su službena lica budu suspendovani i protiv njih eventualno pokrenut disciplinski ili možda drugi postupak.

Nekoliko inspektora CJB Banjaluka pomagali su Branislavu Smiljaniću, optuženom za zelenaštvo, iznude i pranje novca, premlaćujući ljude na njegov zahtjev - otkrivaju presretnuti telefonski razgovori koji su izneseni kao dokazi u procesu protiv Smiljanića u Okružnom sudu u Banjaluci.

Snimci otkrivaju da su inspektori poslije obavljenih zadataka redovno obavještavali Smiljanića i oduševljeno opisivali svoju brutalnost.

Sudskom Vijeću, predočeno je nekoliko telefonskih razgovora koje je optuženi Smiljanić obavio sa Sinišom Karanovićem, inspektorom CJB Banjaluka, te Goranom Guskom, u to vrijeme šefom Krim- policije u banjalučkoj Policijskoj stanici Obilićevo.

Već po početku mandata, ministar je poručio da neće biti zaštićenih u MUP-u. Čini se da je večeras kao i u narednim danima pred ministrom ispit koji polaže javnosti.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE